Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:50
🔥 Drift bmw po polsku - teraz popularne
konto usunięte 2011-02-12, 23:35
Ładne eseje tu grzmocicie, nie ma co. Ale po za rzucaniem cytatami, czyli odtwórczego działania, mata coś nowego do dodania? To by było fajne, bo jak na razie ni z jednej ni z drugiej strony nic nowego w temacie nie słyszałem. Wracając na chwilę do zakładu Pascala, jest jeszcze jedna opcja:

Umierasz i stajesz przed Wielkim Racjonalistą i słyszysz kwestię: No, wrzuciłem cię do świata w którym jest multum sprzecznych wewnętrznie i wzajemnie religii - każda z nich zawsze stawiała twierdzenia co do tego jaka jest rzeczywistość, tobie przyszło żyć w czasach w których udowodniono że niemal wszystkie z nich mają się nijak do rzeczywistości - twoja planeta nie jest płaska i nie ma 6000 lat. Żyłeś w dobie internetu - miałeś dostęp do ogromu wiedzy twojej rasy i byłeś świadom tego ile i jak bezsensownych jest wierzeń. Ale wolałeś wierzyć w bajki z epoki brązu. My tutaj "u góry" potrzebujemy ludzi logicznie myślących - spadaj jeszcze raz na dół i cierp, ucz się - do zobaczenia gdy zmądrzejesz.

Właśnie... Nauka w której nie ma ani grama boga, Jahwe, Allaha, Wishnu, Thora opisuje rzeczywistość dokładniej niż każda jedna religia. Moralność? Czytał księgę kapłańską? Tam nie ma potępienia niewolnictwa jeno dokładny opis tego jak ma ono funkcjonować... Jeśliś taki wierzący, sprzedaj mi siostrę albo matkę, muszę czymś orać ogródek.

No i jeszcze jedno kierowane do pana Gwayhyr - weź człowieku nie bluzgaj tyle i nie pluj jadem. Bo zachowujesz się jak te dziady spod krzyża.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-12, 23:59
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 11:02
mks - A co to ma za znaczenie? Chodziło mi o przedmiot w ogóle. Jak coś jest humanizujące, nie znaczy, że kogoś nie może zainteresować i pociągnąć do dalszych badań.

Nie zaznaczyłeś tego. Napisałeś, że jak chcę się oddawać hobby, to mam za to płacić. Skąd wiesz czy ktoś nie studiuje tylko jednego kierunku i właśnie w takim celu? Także bez osobistych wycieczek, bo nie masz do tego podstaw.

Tyle, że obsługa podstawowego sprzętu domowego nie wymaga specjalnego przygotowania merytorycznego, a czynny udział w życiu kulturowym i politycznym owszem. Także troszeczkę Ci się mylą płaszczyzny.

To źle wątpisz i źle diagnozujesz. Spójrz co znaczą te płatne uczelnie w naszym kraju? Nic. Te wszystkie AHE czy tam WSHE można sobie wsadzić. Zresztą po co ja to tłumacze - zobacz sobie jak to wygląda w USA i nie wmawiaj mi pierdół.
Jak ktoś chce w przyszłości pracować w zawodzie informatyka, to nie pójdzie do jakiejś prywatnej wyższej szkoły, a na państwowa uczelnie, bo ta daje lepsze przygotowanie i ma lepsza renomę (i do tego jest darmo). Po przemianie na studia płatne zaczyna się mechanizm konkurencji między uczelniami - podwyższany jest poziom, progi, wyposażenie itd. itp. Jak ten mechanizm ma zadziałać, skoro te uznane już uczelnie są darmowe? Jeśli wg Ciebie jest tak dobrze, to czemu na dobrą sprawę zapuszczone państwowe uczelnie biją na głowę te prywatne szkoły? Odpowiedź nasuwa się sama. Równie dobrze możesz powiedzieć, że w Polsce państwo nie ma monopolu na ustalanie cen paliw (w skrócie, żeby nie opisywać całego zjawiska), bo jest dużo różnych stacji benzynowych. Jednak mają dosyć ograniczoną możliwość konkurencji, skoro muszą spełniać odgórne wymagania. Tak samo uczelnie - nie dość, że od początku są w cieniu darmowych szkół państwowych i nie mają przez to szans konkurowania przez swój płatny charakter, to jeszcze muszą wypełniać program, który wymyśliło państwo.
A to, że ludzi nie byłoby stać, nie jest żadnym argumentem. Ci, którzy są zdolni dostawaliby stypendia. Przeciętniaki jeśli chcą studiować, to niech to robią za swoje, albo wezmą kredyt.

Dokładnie tak jak mówisz. Czasami też trzeba mieć farta

Tyle, że jak historyk filozofii walnie jakiegoś byka w dyskusji, to nie ma zbytniego problemu (chyba, że jest Marksem i jego głupoty pójdą w świat). Jak lekarz zrobi błąd to już zaczyna być gorzej, dlatego dziwię się, że na takich uczelniach jest taka słaba selekcja.

Szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko takim ludziom.
Zgłoś
sensi 2011-02-13, 11:37
Jezus Was kocha
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 11:48 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sensi 2011-02-13, 11:52
ale w Tobie agresji
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 12:24
wszelcy fanatycy won !
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 13:17
Ty Tato tez nie. Won
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 15:08
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 15:28
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 16:39
Kurde, jestem wierząca, ale obrazek jest utrzymany w kolorystyce reklam ŻYWCA, więc daję piwo.
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 21:55
Hahaha żałosny obrazek i większość waszych komentarzy. Czemu to ma służyć? Ktoś chce to wierzy w Boga ktoś Go odrzuca to proszę bardzo jebie mnie to

BTW. BÓG ISTNIEJE i jest na to dużo dowodów w postaci różnych cudów, ozdrowień itd. poza tym jest takie zjawisko jak opętanie przez szatana. Są to udokumentowane rzeczy i jest udokumentowane że ludzi modlący się do Boga mogą wyrwać się z opętania przez szatana. Dalej, była taka kobieta jak Marta Robin, przez 50 lat niczego nie jadła, nie piła i nie spała. I są na to świadkowie. Żyła dzięki codziennej Eucharystii. (http://ekai.pl/sylwetka/x38235/mistyczka-marta-robin/)

Możecie się wyśmiewać z Boga, negować Jego istnienie, ale cóż kiedyś będziecie tego gorzko żałowali
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-13, 23:50
Zgłoś
konto usunięte 2011-02-14, 15:30 1
Żal mi Cię. Próbujesz się pokazać jako oświecona i inteligentna osoba, ale jest w Tobie pełno jadu, złości i chamstwa, którym najwidoczniej próbujesz sobie coś zrekompensować. Oceniasz i oczerniasz, a po tak wykształconej i inteligentnej osobie nie tego należy się spodziewać. To nie wykształcenie, wiedza, ani pieniądze definiuja człowieka. Burak pozostanie burakiem.

Ta Twoja inteligencja i analityczne myślenie, którym się chwalisz nie potrafiłyby sprostać prymitywnej maturze z matematyki. O ekonomii mozesz sobie tylko poczytac, bo w cyferkach najpewniej bys sie zagubil.

Brakuje mi wiedzy z Twojej dziedziny by dyskutować z Tobą, więc walka jest nierówna. Z drugiej strony Twoj zywot w przedmiotach scislych bylby krotki i raczej bez fajerwerkow. Jednak co do wplywu filozofii i innych przedmiotow humanistycznych na zycie ludzi to mniej wiecej wyglada to tak samo jak wplyw techniki. Sporo sie zmienilo, ale to co najwazniejsze od zawsze wyglada tak samo. Czlowiek wykorzystuje czlowieka, jeden pracuje na drugiego, jak mrowki w mrowisku. A to moze zmienic tylko technika.

eot.
Zgłoś
Olo131 2011-02-15, 21:16 1
Matuus napisał/a:

[troll]Bóg istnieje, czy tego chcecie czy nie!
Niema dowodów, że niema Boga![/troll]

bóg nie stworzyłby takiego idioty jak Ty, więc nie istnieje
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem