Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Kiedy pozwalają na to przepisy?

Pozwala na to mało znany kruczek prawny we francuskim prawie
cywilnym.

Jeżeli śmierć któregoś z przyszłych małżonków nastąpiła już po spełnieniu wszystkich formalności i wskazaniu daty, może
odbyć się ślub z osobą nieżyjącą - przypomina przepis "The Daily Telegraph".

Ostatnio skorzystała z niego Magali Jaskiewicz. Jej narzeczony zginął w listopadzie zeszłego roku, na dwa dni przed ceremonią zaślubin.

Rok później Magali stanęła na kobiercu sama i urzędnik zawiązał małżeński węzeł małżeński między nią, a spoczywającym w grobie Jonathanem George - dodaje gazeta.

We Francji rokrocznie odbywa się około dziesięciu takich uroczystości. Nie wyjaśniono, czy Magali stała się automatycznie wdową.

źródło: sfora.pl/W-tym-kraju-UE-mozna-wziac-slub-ze-zmarlym-a13866

podpis użytkownika

-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
Zgłoś
u................k 2009-11-17, 12:07
Jednak nie tylko w stanach mają chore pomysły...
Zgłoś
simoni 2009-11-21, 0:37
w polce tez byl taki jeden przypadek podczas drugiej wojny swiatowej. czytalem kiedys o tym artykul. wyzszej rangi czlonek ss mial sie ozenic w warszawie, ze szwedka(niejestem dokonca pewnie, napewno byla ze skandynawi) ona byla juz ciezarna. jakos przed samym dniem uroczystosci(dokladnie nie pamietam) zostal podczas zamachu zabity przez DZIELNYCH POLAKOW jednak slub odbyl sie z powodow tego by wdowa i jej dziecko byly traktowane jako rodzina wysokiej rangi czlonka ss, co wiazalo sie z lepsza emerytura, szansa na edukacje itp taka ciekawostka z mojej strony ;D
Zgłoś
.................. 2009-11-21, 0:47
simoni, co to ma być za pisownia?

Nie pisz lepiej nic więcej w ten sposób.
Zgłoś
simoni 2009-11-21, 9:14
Spieszyłem się, a po za tym nikt nie jest doskonały...moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina
Zgłoś
j................0 2009-11-25, 14:50
pieprzenie, w Polsce też da się wziąć ślub z trupem, musi tylko powtórzyć słowa przysięgi.
Zgłoś