o k🤬a ... ładnych macie przewodników moralnych. Mądrość w pigułce. Mcdonaldyzacja postępuje nie trzeba czytać, nie trzeba myśleć ... wystarczy sobie 30 min filmiku obejrzeć i już jesteś mądry.
Nie mierz wszystkich swoją miarą

o k🤬a ... ładnych macie przewodników moralnych. Mądrość w pigułce. Mcdonaldyzacja postępuje nie trzeba czytać, nie trzeba myśleć ... wystarczy sobie 30 min filmiku obejrzeć i już jesteś mądry.
A kto mówił, że to czyjś przewodnik moralny? I kto mówił, że "wystarczy sobie 30 min filmiku obejrzeć i już jesteś mądry."? Jak chcesz zdobyć piwa przez pisanie czegoś, czego nikt nie powiedział, to się chyba przeliczysz.
Kasta przez pół godziny mówi ciekawe mądre bądź mniej mądre rzeczy a Ty go dyskredytujesz nie podając żadnych argumentów i nie próbujesz udowodnić, że nie ma racji.
podpis użytkownika
ale jaja

Co do tego, że nic nie zrobił by dzieci w afryce nie miały takich brzuszków to piwko dla niego. Też nic takiego nie zrobiłem i nie mam zamiaru. Nie będę ich wspierał

A kto mówił, że to czyjś przewodnik moralny?
No jak popatrzysz na ludzi "słuchających" rapu, to zauważysz, że 80% to ludzie <18 lat. Srają tym rapem, że k🤬a się wychowali na rapie, przecież słuchają go od 2 lat, powtarzają wszystko co powie ich ulubiony "raper", kupują k🤬a wszystko co z ich "autorytetami" związane. Jakby jakiś tam w/w powiedział, że trzeba gw🤬cić swoje siostry to połowa by tak robiła. Oddziały Gimbazjonów są nieobliczalne.
I na dodatek proszę:
Ja p🤬le

Od Waldka się proszę serdecznie odp🤬lić. Facet zaczął karierę w latach 90' - najstarsi słuchacze znają go już niemal 20 lat. Stawianie pedałkowatych raperków typu bro czy innych sitków w jednym rzędzie z legendami typu Waldemara KASTY czy Trzeciego Wymiaru, to ukazywanie swojego zacofania umysłowego. Jeśli jednak nie znasz się na rapie na tyle by to wiedzieć, to na c🤬j sie wypowiadasz. Waldek sam powiedział, że nie chce nikogo do niczego przekonywać. Przedstawił swój tryb życia i poparł go sensownymi argumentami. Jego wybór. Swoją drogą oddziały gimbazjonów są za młode by znać Wall-ego - skończył karierę zanim najstarsi z nich zaczęli naukę w gimnazjum...

A kto mówił, że to czyjś przewodnik moralny? I kto mówił, że "wystarczy sobie 30 min filmiku obejrzeć i już jesteś mądry."? Jak chcesz zdobyć piwa przez pisanie czegoś, czego nikt nie powiedział, to się chyba przeliczysz.
Kasta przez pół godziny mówi ciekawe mądre bądź mniej mądre rzeczy a Ty go dyskredytujesz nie podając żadnych argumentów i nie próbujesz udowodnić, że nie ma racji.
ależ ja go w cale nie dyskredytuje... po prostu nie rozumiem czym tu się ekscytować. Nie mówię, że gada głupio.... takimi mądrościami się może wykazać co drugi bezdomny (który wiele w życiu przeszedł), nie wiem czy to wystarczający powód żeby ich nagrywać i wrzucać w interenety, a na koniec się jeszcze tym zachwycać. Taki 15 latek ogląda te internety trafia na takie filmiki i myśli, że to co mówi ten gość musi być jakieś ważne i mądre skoro go tak w internetach pokazują. Chodzi mi o to że internet przez takie zj🤬e filmiki czyni z młodzieży idiotów. Nastolatkowie powinni wiedzę o wp🤬laniu mięsa czerpać z lekcji biologii, a o zagadnieniach etycznych powinny uczyć się choćby z fragmentów Immanuela Kanta, Platona, Kartezjuesza albo Rousseaua czy św. Augustyna. To są k🤬a mać źródła wiedzy