Witam drodzy Sadole i Sadolki!
Znalazłem kilka ciekawych zdjęć Warszawy z lat 50-tych w kolorze. Jak będzie zainteresowanie, wrzucę więcej
Na tym zdjęciu jest symboliczny wieżowiec w sąsiedztwie eleganckie Pałac Kultury i Nauki (1955) i brzydki ruinę wojskowej:
Wysokie budynki wokół nieużytków i pozostałości starych budynków:
Ruiny:
Pierwszy temat, choć na Sadolu jestem nie od dziś
Ps. Tłumaczenie fotek za pomocą translatora, gdyż nei znam rosyjskiego.
Blgn
2013-11-29, 8:26
Jest zainteresowanie - wrzucaj...
Zaj🤬e z gazeta.pl zajebiście
źródło
Translator oszalał, zdania bez składu i ładu, więc wybaczcie, może ktoś kto zna język pomoże w edycji podpisów do zdjęć.
Konto usunięte
2013-11-29, 8:59
@modoc
Wk🤬ił się, bo czytał ten artykuł, ale nie wrzucił i nie będzie piwek... Tak poza tym, jak masz problem to idź i sam skądś zajeb coś ciekawego, czego na Sadolu jeszcze nie było, a nie płaczesz, k🤬a.
Cytat:
No i k🤬a co z tego?
podpis użytkownika
Tonący w morzu absurdu…
… sarkazmu się chwyta.
Konto usunięte
2013-11-29, 9:28
I szkoda że nie zostało jak na zdjęciach... Jak pomyślę ile moich podatków zaj🤬i aby wpakować to w Warszawę to nóż w kieszeni mi się otwiera.
Konto usunięte
2013-11-29, 9:41
nic sie nie zmieniło
Cytat:
Cytat:
No i k🤬a co z tego?
To!
Nie krecili tam czasem filmu "Drogowka"? Mala chinska knajpa
Konto usunięte
2013-11-29, 11:03
Generalnie w wawce nawet w okolicy centrum stoi jeszcze sporo budynkow pamietajacych tamte czasy, jak chodzilem na zajecia Emili Plater to pamietam staly tam budynki ktorych cale sciany byly poznaczone kulami. I z tego co wiem dalej stoja.
Konto usunięte
2013-11-29, 11:10
Za krzyż z Polską Walczącą zawsze duże piwko z wkładką z szacunku i dumy.
@quang-dat
to nie ogladaj
podpis użytkownika
asdasdasd
mare30ks podpowiedz gdzie można znaleźć choć jeden taki budynek, bardzo chętnie zobaczę na własne oczy. Jedną z takich kamienic należało by zabezpieczyć i zorganizować jako pomnik upamiętniający tamte czasy, żeby każdy mógł zobaczyć do czego prowadzi wojna. Moja babcia jeszcze pamięta tamte dni i dużo mi o nich opowiadała "z pierwszej ręki" więc też mam jakieś pojęcie, ale moim dzieciom pozostanie już tylko film czy zdjęcia z tamtych lat.