Główna Poczekalnia (1) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:38
Warszawiacy i ich wiedza o Polsce
konto usunięte • 2012-08-18, 1:17
Ostatnio śmialiśmy się z amerykanów,ale czy warszawiacy są od nich mądrzejsi? Czyli co ludzie ze stolicy wiedzą o Polsce.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-08-20, 6:42
Świetna ta Białorusineczka
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 9:12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 9:19
Z jednej strony śmieszą mnie takie teksty a z drugiej jest mi przykro, że reszta Polski tak negatywnie odbiera Warszawę. Ale jak już wczesniej było mówione w tej "złej i wiesniackiej Warszawie" tylko ze 20% mieszkańców jest Warszawiakami z dziada pradziada- większość to przyjezdni, albo dzieci przyjezdnych, którzy tu zajechali robić "karierę". A największą grupę stanowią tzw. "słoiki", których ilość widać podczas weekendów i świąt, bo Warszawa robi się wtedy pusta kiedy jadą do swoich domów na wioskę po zapasy na kolejne 5 dni w wynajmowanym mieszkaniu.
Najbardziej wkurza mnie, jak takie buraki przyjadą już tu, wynajmują 20 metrową kawalerkę w 10 osób, żeby było taniej, studiują albo pracują i na każdym kroku narzekają, jaka to ta stolica brudna, brzydka, ludzie są chamami i w ogóle się nie podoba. Moja riposta wtedy jest jedna- nikt nie zapraszał, nikt nie trzyma także wypad, jeśli tak bardzo się nie podoba.
Stereotypy były, są i będą, do tego strasznie uogólniane, że cała ta Warszawa to czereśniaki i głąby, ale najpierw sprawdźcie ilu tych "warszawiaków" rozlicza się w warszawskich urzędach skarbowych a potem uogólniajcie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 10:05
A ciekawe ilu waszych braci / sióstr / ojców / matek pracuje w Warszawie...
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 10:41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
defcon1 2012-08-20, 10:44
Północ i pokazuje w dół oj Warszawiaki...
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 10:46
jestem z Rzeszowa, widzę Rzeszów to już z Ukrainą mylą.
Zgłoś
Rumcajs_Rozpruwacz 2012-08-20, 10:50
Nie mówię, że wszyscy, którzy wyjeżdżają do Warszawy są tacy sami zarozumialcy. Ale rzeczywiście lwia część takich co wyjechała na studia czy gdzieś to teraz wyżej sra niż dupę ma. I dużo czasu im nie zajęła ta zmiana.
Zgłoś
xon123x 2012-08-20, 11:44
Zgłoś
RuBu 2012-08-20, 12:19
I jak zwykle wojna Reszta świata vs Warszawa - tym co się wymądrzają o finansach - że idą na Warszawe - gówno prawda - to Warszawa i niestety inne miasta w szczególności Mazowsza nadal płacą Janosikowe - a połowa przyjezdnych i tak płaci podatki u siebie ? więc gdzie te pieniądze? Bo jak na ten moment - to jedyne co widzę zrobionego w tym mieście - to nowy Jarmark Europa (ta narodowy i tak pewnie skończy tak jak jego poprzednik) - i Trasę S2 - która i tak leci przez miasto - a nie jest obwodnicą więc w sumie totalnie bez sensu pomysł.
Zgłoś
MaestroRCS 2012-08-20, 12:42
To teraz wiedzą się popisze rodowity Szczecinianin, aktualnie na emigracji. Administracyjnie, owszem- morze zaczyna się na rzece Odrze, za Mostem Długiem. Praktycznie, sam Szczecin nie leży nawet nad Zalewem Szczecińskim, a nad Jeziorem Dąbie, które, owszem jest połączone z Zalewem. Ale zgodnie z moją wiedzą, a także tym, że upewniłem się patrząc na mapy, nawet północne dzielnice miasta styczności z Zalewem nie mają . Teraz pozostaje kwestia interpretacji pytania- moim zdaniem, i tak i nie- wszak mamy kilka Stoczni (co prawda w upadłości) no i Port, o którym była mowa, więc nic dziwnego, że większość ludzi uznała że to miasto nadmorskie. Inną sprawą jest karygodny brak znajomosci geografii Polski, i tu nie mam na myśli tylko Warszawy, ale zapewne innych miast też, a wszak georgrafia jest taka sama dla każdej szkoły- pozostaje tylko kwestia, kto chciał się tego uczyć. Nie mówię, że mamy wiedzieć ile ton miedzi wydobywa RPA rocznie czy w jakim klimacie rosną jakieś tam duperele, no ale kurde, nie wiedzieć nawet ogólnikowo gdzie leży Rzeszów?...
Zgłoś
Marshal 2012-08-20, 13:33 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 13:43
To ze Szczecinem, to wcale nie jest domena warszawiaków. Kiedy przeprowadziliśmy się do Szczecina, ludzie na mojej uczelni w centrum kraju (studia dzienne na państwowym uniwersytecie, żeby nie było, że jakieś odpady zaoczne z prywatnej szkoły gotowania na gazie) pytali mnie, jak mi się nad morzem mieszka. Większość była zszokowana, że do morza mamy jakieś 100 km... Bieda, drodzy państwo, intelektualna bieda.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 15:33
Marshal napisał/a:

Czyli my placimy na innych, wiec prosze Cie nie mow mi o kasie

Według Donalda Tuska, przez zmniejszenie deficytu, ale jednak pozostawieni go, zmniejsza się dług publiczny. Rostowski też fajnie poukrywał niektóre wydatki sektora publicznego. Proszę cię, nie pisz mi o tym, ile to wy płacicie na podstawie materiałów z reżimowej telewizji.
Zgłoś
Marshal 2012-08-20, 16:47
Bez przesady z nazywaniem Wyborczej rezimowej, Bo rezimu nie ma.... Nie mamy w Polsce Chin czy Kuby.
Ale OK skoro Ci Wyborcza nie pasuje to prosze bardzo. Gazeta Prawna pisze dokladnie to samo. Zreszta to nie jest mit. To fakt - przejrzyj sprawozdania finansowe z ostatnich lat.

No fajni to oni nie sa ( Tusk i Rostowski), ale to nie o tym jest tu dyskusja. Tylko o tym ze spora czesc Polakow (chyba Ty tez) uwaza, ze to oni placa na Warszawe, skoro jest odwrotnie.

PS.
Zeby nie bylo politykow najlepiej wszystkich powystrzelac, ale to juz co innego
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem