Jeden z najlepszych pojedynków na szable w historii kina
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
16 minut temu
"żyje - nie padł na wznak" to jakaś ówczesna wersja spadniętych butów?
Tu macie wszystko w jednym...
sadol.pl/szermierka-szabla-vt137643.htm
i nawet mogę napisać śmiało BYŁO
sadol.pl/szermierka-szabla-vt137643.htm
i nawet mogę napisać śmiało BYŁO
Łomnicki, Olbrychski, Pawlikowski, Wichniarz, Lutkiewicz, Hańcza, Holoubek - mega gwiazdy i wyśmienici aktorzy dzięki którym Pan Wołodyjowski i Potop stały się filmami prawie doskonałymi. A teraz mamy braci Mrok i Nataszę Urbańską strzelającą z CKMu... Żal...
Ten film był kręcony z takim kurewskim rozmachem... dziwię się, że nikt nie zginął na planie.
Scena dobrze nakręcona, bez cięć, merdania kamerą czy zbliżeń na gęby zamiast na szable. Kiedyś aktorzy musieli się nauczyć fechtunku żeby to jakoś wyglądało. A dzisiaj aktorzy machają pięściami albo bronią jak c🤬ki i montażysta musi wychodzić z siebie, żeby ukryć ich nieporadność. Np. pokażą jak raz weźmie zamach, cięcie i pokazanie jego gęby a potem machanie kamerą na boki, żeby widz nie mógł się skupić i wychodzi sraczka.
metalowa666 napisał/a:
Super ale to nie Ogniem i Mieczem -.-
A kto napisał, że to Ogniem i Mieczem?
"Pułkownika będą chować to i niebo płacze" itp. Kiedyś to mieli ludzie klasę. A teraz? "zrobię ci dziecko!"
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie