Jeden z najlepszych pojedynków na szable w historii kina
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Spoko Spoko święta idą - Potop będzie na bank
konto usunięte
2013-11-17, 10:05
"żyje - nie padł na wznak" to jakaś ówczesna wersja spadniętych butów?
konto usunięte
2013-11-17, 10:29
Tu macie wszystko w jednym...
sadol.pl/szermierka-szabla-vt137643.htm
i nawet mogę napisać śmiało BYŁO
Łomnicki, Olbrychski, Pawlikowski, Wichniarz, Lutkiewicz, Hańcza, Holoubek - mega gwiazdy i wyśmienici aktorzy dzięki którym Pan Wołodyjowski i Potop stały się filmami prawie doskonałymi. A teraz mamy braci Mrok i Nataszę Urbańską strzelającą z CKMu... Żal...
konto usunięte
2013-11-17, 11:28
ketchup na końcu, najlepszy!
Ten film był kręcony z takim kurewskim rozmachem... dziwię się, że nikt nie zginął na planie.
T0B1
2013-11-17, 11:37
podpis użytkownika
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
konto usunięte
2013-11-17, 11:44
Scena dobrze nakręcona, bez cięć, merdania kamerą czy zbliżeń na gęby zamiast na szable. Kiedyś aktorzy musieli się nauczyć fechtunku żeby to jakoś wyglądało. A dzisiaj aktorzy machają pięściami albo bronią jak c🤬ki i montażysta musi wychodzić z siebie, żeby ukryć ich nieporadność. Np. pokażą jak raz weźmie zamach, cięcie i pokazanie jego gęby a potem machanie kamerą na boki, żeby widz nie mógł się skupić i wychodzi sraczka.
Super ale to nie Ogniem i Mieczem -.-
konto usunięte
2013-11-17, 17:29
metalowa666 napisał/a:
Super ale to nie Ogniem i Mieczem -.-
A kto napisał, że to Ogniem i Mieczem?
"Pułkownika będą chować to i niebo płacze" itp. Kiedyś to mieli ludzie klasę. A teraz? "zrobię ci dziecko!"
kończcie waście tą rozmowe wstydu sobie oszczędź