Jeden z najlepszych pojedynków na szable w historii kina
film dobry ale ksiazka jeszcze lepsza
Za Olbrychskiego zawsze piwko!!!
I pomyśleć, że teraz w "Klanie" Maćkowi o dz🤬kach opowiada...
Czy jest ktoś kto tego nie widział ? W sumie to takie sceny można oglądać setki razy
podpis użytkownika
Nożem zwierza! Ciach po gardle! Tryska krew!
sard
2013-11-17, 0:02
Tylko, jakoś nie widać by politycy nasi kumali zwrot jakże zajebiście trafny "kończ waść, wstydu oszczędź" - i to niezależnie czy lewica, czy prawica czy bezpciowe centrum.
Ech.... gdyby tak Ogniem i Mieczem, Bitwa Warszawska i Odsiecz Wiedeńska były kręcone i reżyserowane jak Potop to były by to piękne filmy.
podpis użytkownika
Świat bez muzyki? To nie dla mnie.
"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
N................o
2013-11-17, 0:56
@up
Akurat Ogniem i Mieczem to świetny film. Później było już tylko gorzej.
Tadeusz Łomnicki - to był k🤬a aktor. A nie te Mroczki, Foremniak i inne miernoty. Polskie kino przy tamtym "komuszym" leży i kwiczy.
O................p
2013-11-17, 2:53
Oglądałem w tym roku przed maturą. Szczerze mówiąc to spodziewałem się strasznego chłamu, ale po seansie (bardzo długim zresztą) uznałem "Potop" za jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. Podobnie i z "Panem Tadeuszem".
W historii kina nie słyszałem aby ktoś walczył na szable w kinie . Ale na dworze owszem jak na filmie . Dziękuję .
Olbrychski, największa menda wśród aktorów, a do tego aktor z niego taki, że znany z ról tego pokroju. No i zagrał z Angeliną, bo jedyny ma aparycję rudego żyda z Rosji.
@ do siebie
Film dobry, scena świetna, książka super, wtedy i Olbrychski mógł być spoko, ale teraz liże dupę rządzącym, jest lewakiem i dlatego napisałem tak jak wyżej. Ps.sorry za upa do siebie, zagotowałem się jak ruski czajnik na widok rudego z szablą.
Ach gdyby w taki sposób Potop zrobić. Ale z Wołodyjowskim żadnych szans by nie mieli.
Dlaczego polskie filmy mają zawsze takie c🤬jowe udźwiękowienie. Przez te wszystkie lata nie urodził się nikt kto umiałby wykonać robotę z dźwiękiem jak należy??