Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-13, 0:40
Szybko się durne c🤬y ogarnęły ,że taki shit może trochę zacząć przestawiać te ich domki tekturowe
konto usunięte
2013-05-13, 1:09
@up. Nie jestem ekspertem, ale tak na chłopską logikę...
Panowała temperatura ujemna, więc przy brzegu morze/ocean zaczęło zamarzać. W między czasie zaczęły się podnosić fale, i zaczęły ten lód pchać na ląd. Kolejne fale przelewały się nad lodem i zamarzały ciągle tworząc nowe "czoło" tegoż tworu. Moim zdaniem tak to działa
konto usunięte
2013-05-13, 1:25
ja też nie jestem ekspertem ale wydaje mi się, że słona woda ma niższą temperaturę zamarzania. Solanka użyta do budowy komory jednego z detektorów CERN miała temp. -25C i pozostawała płynna. Ta woda musiałabyć przechłodzona, a w kontakcie z falami zaczęła się krystalizowac, tworząc lód.
konto usunięte
2013-05-13, 2:40
konto usunięte
2013-05-13, 2:52
To w Kanadzie było.
konto usunięte
2013-05-13, 6:37
to było jezioro
konto usunięte
2013-05-13, 8:40
Unia jelropejska dobrze wydala pieniadze! Globalne ocieplenie na szczescie nam nie grozi, dziekujmy im.
Tylko ja słyszę w tle jak by cały czas w tle jechał pociąg parowy?
ale gimbusiarskie komentarze "jestę expertę" - i opowiadanie dyrdymałów aby tylko piwo zgarnąć
konto usunięte
2013-05-13, 9:15
A gdzie Maniek i Sid?