Znajomy wegetarianin napisał na Facebooku, że “nikt nie jadłby mięsa, gdyby musiał je sam sobie upolować”. Myślę, że c🤬ja by na Facebooku napisał, gdyby sam musiał zbudować sobie kompa.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2014-03-12, 18:55
konto usunięte
2014-03-12, 19:12
konto usunięte
2014-03-12, 19:19
konto usunięte
2014-03-12, 19:23
xts, Czego nie znajdziesz w roślinach, co jest niezbędne do rozwoju mózgu?
Ruli
2014-03-12, 19:58
konto usunięte
2014-03-12, 22:04
Gdyby mu małe chińskie rączki nie szyły fashion ubranek za pół dolca za godzinę, chodziłby nago.
konto usunięte
2014-03-12, 23:21
konto usunięte
2014-03-13, 2:22
Kezcuz, Mięso jest potrzebne rozwijającemu się organizmowi ludzkiemu, i to bezdyskusyjnie, a i dorosłym są potrzebne produkty odzwierzęce, w niedużych ilościach, ale jednak. Wegetarianizm jest nieuzasadniony, można ograniczyć ilość spożywanego mięsa, ale nie ma logicznego powodu aby je całkowicie eliminować z diety. Obrazek, który wrzuciłeś można o kant dupy potłuc. Człowiek nie je surowego mięsa i nie łapie zwierzyny szczękami, więc ma je inaczej zbudowane, a dzik, wszystkożerca, ma układ pokarmowy zbliżony budową do ludzkiego.
Hmm, jak prawi stare porzekadło: wegetarianin - zbyt głupi żeby polować... W średniowieczu mamy dobry przykład co było dobre, a co złe: szlachta jadła głównie mięso, a pospólstwo w większości warzywa (mięso też jedli, ale w dużo mniejszych ilościach). I jeśli wierzyć ówczesnym historykom, to chłopstwo żyło dłużej.
Co do dnia dzisiejszego, dieta wegetariańska (taka normalna, z nabiałem) jest na pewno zdrowsza i bardziej wartościowa niż żarcie przetworzonego mięsa. Tyle, że jest to droga dieta - o ile chcemy jeść smacznie i różnorodnie. Co do tabelki przedstawionej przez kolegę KEZCUZ, człowiek nie musi mieć super właściwości mięsożercy-zabójcy, w sensie fizycznym! Po to bozia dała rączki, żeby wystrugać dzidę, rozpalić ogień i zjeść coś na ciepło=) Ale i tak mięso zawsze było i prawdopodobnie będzie zawsze najważniejszym "dodatkiem" w diecie człowieka. Dziękuję za uwagę.
konto usunięte
2014-03-13, 7:52
czaspogardy, może cię zaskoczę baranie, ale cholesterol też jest nampotrzebny
Ja tam bym sobie polatał z łukiem po lesie nawet jeśli nie musiałbym tego jeść