Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
Wego-cipiaści wandale ze spreyjem
konto usunięte • 2012-12-09, 23:03
Mądrości na murze, tynku a moze nawet na posadzcce jakiejs PRLowskiej kamienicy? Obraz ponizej uczy ludzkosc co mozna jesc bedac wego-c🤬ka, a co nie

Szukalem, nie ma - wrzucam - i jest
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
thez 2012-12-10, 17:27 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-10, 19:53 2
Martiniquaa napisał/a:

Jestem wegetarianką. Nie będę bronić wegetarianizmu, bo to indywidualna sprawa każdej osoby , co ma na talerzu. Ja akurat jestem powodowana miłością do zwierząt. Ale powiem jedno. Jeśli myślicie że mięcho i wędliny, które jecie to w 100%-ach to zdrowe, prawdziwe mięso, to jesteście w błędzie. Dosyć dużym. Poza tym uważam, że z was takie kozaki i mięsożercy, to proszę bardzo jedzcie mięso. Ale tylko pod warunkiem, że sami zabijecie to co chcecie zjeść. Nie mam nic do jedzących mięso, ale skoro ludzie nie wiedzą co jedzą, dzieci nie są uświadamiane, że to co mają na talerzu to kiedyś była śliczna krówka, to może pora to zmienić? Bo prawda jest taka, że ludzie wolą nie myśleć co jedzą, a potem mamy rezultat w postaci GMO i innych syfów. Możecie mówić co chcecie, ale wegetarianie, weganie, inni -anie przynajmniej zastanawiają się nad tym co chcą zjeść i zawsze jedzą zdrowo. Teraz proszę bardzo, jeździjcie po mnie, bo w przeciwieństwie do was mam świadomość tego co jem...

Jasne, że indywidualna, Twoje roślinki też są GMO, smacznego a skąd ta pewność, że wszyscy zaczynający się na weg jedzą zawsze zdrowo? Skąd to wiedzą? Roślinki czasem potrafią być bardziej chemiczne niż mięso niewiadomego pochodzenia. A skąd ta pewność, że my nie wiemy co jemy? Ja doskonale wiem co jem i zdaję sobie sprawę, że czasem zjadam jakiś syf, wiem, że to syf, ale smakuje mi i jem go będąc zadowolony przez resztę dnia. Prawda taka, że jesteśmy tak zaprojektowani, że przynajmniej jako dzieci musimy jeść mięso, bo inaczej wyrośnie jakiś mutant z liściem w uchu Po drugie człowiek ma różne grupy krwi, gdzie każda charakteryzuje się daną dietą, jedni muszą jeść mniej mięsa, a więcej nabiału i na odwrót. Bo znam osoby, którym za dużo mięsa szkodzi, tak samo z nabiałem, ale człowiek powinien wszystko jeść, wtedy jest najzdrowszy. Mój dziadek zawsze porządnie jadł, jak na chłopa przystało, teraz ma 94 lata, trzyma się świetnie, samodzielnie chodzi, sam się myje, sam jeździ do lekarzy i załatwia sam wszystkie sprawy, całkowicie samodzielny człowiek. A gdyby konsumował same roślinki to już by pewnie dawno zapuszczał korzenie z roślinkami i by nie miał tak silnego organizmu. Jeszcze jedna kwestia, miłość do zwierzątek? To zacznij tłumaczyć to tygrysowi czy panterze, że ma jeść trawę, zamiast sympatycznej antylopy
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-10, 20:05
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
rusofil 2012-12-10, 20:43 2
Martiniquaa napisał/a:

Jestem wegetarianką.

Po tym przestałam czytać.
Zgłoś
zajonc77 2012-12-10, 21:36
konto usunięte 2012-12-10, 21:57
@up a ciągniesz pytonga?
Zgłoś
Kaprys 2012-12-10, 22:03 2
ja wychowałem się sie na wsi. sam zabijałem ptactwo do rosołu. Świnie na mięso. Swieżutkie skwareczki, palce lizać, teraz kupuję jakieś mielonki co w ogóle nie przypominają smaku świeżego mięsa,
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 0:53 4
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 11:21
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 11:35
Człowiek nie jest drapieżnikiem, bliżej mu do padlinożercy, tak gwoli ścisłości Po za tym, niektóre zwierzęta też hodują zwierzęta na pokarm, więc jest to zachowanie naturalne, więc nie wiem czemu mam się zachowywać nienaturalnie dla mojego gatunku i skakać po drzewach za wiewiórką? No i przecież używam argumentów, nie widzisz moich postów powyżej czy po prostu są niewygodne, jako rzeczowe i napisane poprawnie, w przeciwieństwie do cytowanych przeze mnie osobników?
Zgłoś
BongMan 2012-12-11, 12:47 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 13:35
Zgłoś
Angius 2012-12-11, 15:32 3
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem