Rollercoster Tycoon, szkoda że na win 7 nie da się pograć w stare klasyki...

@up.
panie jak ja wszystkie części mam na win7 i każda działa...
panie jak ja wszystkie części mam na win7 i każda działa...
żartujesz sobie?! TO była największa frajda w RT, gdy mogłeś ustawić prędkość jakiejś kolejki (najlepiej sam ją wcześniej budowałeś) i patrzyłeś jak ludzie umierali, klasyk!

ja zawsze robiłam dół, wrzucałam tam ludzi, stawiałam budkę z jedzeniem i patrzyłam jak rzygają na siebie

@Basco
Instalujesz, klikasz prawym przyciskiem na plik .exe > Właściwości > Zgodność > Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows XP (Service Pack 3). Dodatkowo zaznacz: Uruchom ten program jako Administrator.
Wszystko działa.
Instalujesz, klikasz prawym przyciskiem na plik .exe > Właściwości > Zgodność > Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows XP (Service Pack 3). Dodatkowo zaznacz: Uruchom ten program jako Administrator.
Wszystko działa.

Dziwnym zbiegiem okoliczności od wczoraj męczę się, z instalacją RCT 1 na Win 7. Gra śmiga, ale nie działa zapisywanie i wczytywanie gry.

Windows 7,8, filmy 3D + kupa grafiki komputerowej, nowe piosenki z seksem bez fajnej muzy -- czyli jak na przymus zmieniać normy bo "trzeba dążyć za nowoczesnością" podczas gdy stare metody były lepsze... ludzie to hipokryci