📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
5 minut temu
Jest to performance pt. "Transfiguration". Artysta: Olivier de Sagazan.
Chodzi tu o to, aby poprzez założenie maski na ciało dotknąć swego wnętrza. Artysta staje się własną maską i desperacko szuka animy, która mogłaby ukazać jego prawdziwą twarz. Polecam jego twórczość, amatorom surrealizmu na pewno się spodoba.
Mała galeria obrazów
Strona oficjalna
Chodzi tu o to, aby poprzez założenie maski na ciało dotknąć swego wnętrza. Artysta staje się własną maską i desperacko szuka animy, która mogłaby ukazać jego prawdziwą twarz. Polecam jego twórczość, amatorom surrealizmu na pewno się spodoba.
Mała galeria obrazów
Strona oficjalna
Takich to sie zamyka w piwnicy na lancuchu i daje wegiel do zabawy.
Ja zawsze reagowałem alergicznie na słowo perfomance, tak samo jak na swetr, psycholożkę i celebrytę.
Sztuka powinna przede wszystkim bawić, a ewentualnie przy okazji zmuszać do refleksji. Tutaj nie było ani jednego ani drugiego. Samo nadanie tytułu jakiemuś przedsięwzięciu nie zrobi z niego widowiska artystycznego.
Sztuka powinna przede wszystkim bawić, a ewentualnie przy okazji zmuszać do refleksji. Tutaj nie było ani jednego ani drugiego. Samo nadanie tytułu jakiemuś przedsięwzięciu nie zrobi z niego widowiska artystycznego.
Jestes swirem powiedz ze jestes artysta i robisz perfomance napewno nie wyladujesz w wariatkowie;D
zadziwiająco mało kreatywne to smarowanie ryja wodą z mąką :/
hmm kiedyś nazywali to opętaniem, dziś sztuką. Świat, idzie do przodu:]
@Osełedec - Ja bym to raczej nazwał dopisywaniem na siłę jakiejś ideologi do skrajnego debilizmu.
jak mialem 3 latka to tak samol zrobilem ze swoją kupą ... no ale nikt tego sztuką nie nazwal ;///
to mnie skopało bardziej po mordzie niz ten weekend 4-ro dniowy
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie