📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:20

Za takie coś powinni zabierać prawo jazdy... Żeby nawet auta nie umieć porządnie zatankować

@~Velture
Ostatni raz cieć mi tankował gaz gdzieś tak dwa lata temu O_o a samodzielne tankowanie gazu jest możliwe od 2014 roku i praktykowane na wszystkich stacjach z nowszymi pistoletami.
Ostatni raz cieć mi tankował gaz gdzieś tak dwa lata temu O_o a samodzielne tankowanie gazu jest możliwe od 2014 roku i praktykowane na wszystkich stacjach z nowszymi pistoletami.

No ja jeżdżę na benzynie ale dzięki za info bo zawsze widziałem kogos z obsługi przy lpg.
Velture napisał/a:
No ja jeżdżę na benzynie ale dzięki za info bo zawsze widziałem kogos z obsługi przy lpg.
Info od kogoś kto cieciował na stacji paliw:
Jest wręcz przeciwnie do tego co piszesz, na stacjach (w moim przypadku) Shell jest wręcz przykaz aby klient sam tankował LPG, cieć ma się skupić na laniu benzyny i ropy. Dlaczego? Żeby wcisnąć jak najwięcej "promocji" klientom. Na lpg nie ma żadnych ultra premium ofert, więc po uj? Oczywiście na życzenie klienta pracownik może zatankować lpg. Ale tylko na życzenie.
Zresztą, na każdym dystrybutorze LPG (na stacji Shell, gdzie indziej nie wiem) jest wielki napis s a m o o b s ł u g a.
Jest samoobsługa od kilku lat przy lpg. Dziwna sprawa bo lata temu kolega pracował na stacji i przechodził specjalne szkolenie z tego tankowania, Raz się nawet zdażyło "popażyć" w rękę przy odłączaniu pistoletu bo gaz przy rozprężaniu ma wysokie ujemne temperatury, zamraża. I po to są rękawice tam.

realign napisał/a:
wysokie ujemne temperatury

A co do urywania przewodów od tankowania paliw to faktycznie trzeba być ćwierćmózgiem albo kobietą żeby coś takiego zrobić.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie