Czekamy na wincej!
podpis użytkownika
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Niestety, jest tego bardzo mało, bo to temat, który został kiedyś poruszony ale bardzo szybko zszedł na boczny tor. W miarę możliwości, jak będę coś znajdował, oczywiście wstawię

Ostatnio nawet w Iron Manie były cienie powybuchowe. Całkiem ciekawe. I straszliwe. Człowiek normalnie wyparowywuje. Szkoda że nie ma sposobu na selekcję kto ma wyparować. Nastawić taką na kozojebów i zdetonować... eh... rozmarzyłem się :]
podpis użytkownika
cycki! <3
Di_ReDD napisał/a:
Ostatnio nawet w Iron Manie były cienie powybuchowe. Całkiem ciekawe. I straszliwe. Człowiek normalnie wyparowywuje. Szkoda że nie ma sposobu na selekcję kto ma wyparować. Nastawić taką na kozojebów i zdetonować... eh... rozmarzyłem się :]
plany już są

Słyszałem o tym, ale wciąż nie moge zrozmiec na jakiej zasadzie ma to powstawac :O I czy to aby nie oszukaństwo

To powstaje na zasadzie zbyt dużego natężenia świetlnego, przecież wybuch jądrowy emituje jasność słońca czy nawet i większą.... zauważ, że latem np. jaśnieją nam włosy, czy ubrania, ogólnie wszystko wystawione na działanie słońca jaśnieje.... w hiroszimie nastąpiło to nie w rok czy dwa ale w kilka sekund bo USA postawiło im słońce 500 metrów nad miastem ^^
A siłą rzeczy, przedmioty które były w cieniu nie zostały wystawione na działanie promieni świetlnych i tak powstały wieczne cienie
A siłą rzeczy, przedmioty które były w cieniu nie zostały wystawione na działanie promieni świetlnych i tak powstały wieczne cienie
Obiekt którego cień zostaje prawdopodobnie absorbuję większą dawkę promieniowania niż otoczenie i dla tego zostaje takie cuś.
uzbek23 napisał/a:
Słyszałem o tym, ale wciąż nie moge zrozmiec na jakiej zasadzie ma to powstawac :O I czy to aby nie oszukaństwo
Proszę bardzo:
Cytat:
Błysk światła w momencie eksplozji jest tak silny, że działa jak wybielacz. Podobny efekt widać na plakatach, które latami wystakione na słońce tracą kolory. W tym przypadku lata naświetlania zamienione są w ułamki sekund. "Cień" jest w rzeczywistości naturalnym kolorem sprzed eksplozji, natomiast cała reszta jest wybielona.

doj🤬e te zdjęcia. Musi być przerażające na swój sposób widzieć taki cień ludzi na żywo
tu macie film (BEZ dźwięku, kolor, HD, czas: 16min.) pokazujacy cały temat, imho - warto się przyjrzeć