Gameplayowy trailer Wiedźmina 3. Potrzebuję nowego komputera
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:02
🔥
Niewypał
- teraz popularne
Katolikowi nie wmówisz
Później się dziwią, że nigdzie ich nie chcą...
Później się dziwią, że nigdzie ich nie chcą...
marcinus40, REDania powiedziała, że jest to ostatnia część opowiadająca historię Geralta, ale nie jest ostatnią z franczyzy
.
@Up, nie dość, że katol to jeszcze lewus
.
@Up, nie dość, że katol to jeszcze lewus
astmuus, dzięki
Teraz mogę spać spokojnie... aa nie - trzeba dokończyć dzisiaj II akt w TW:2
Na pewno lepsze to niż ksiądz który nie stroniłby od dzieci, którego stworzył facet będący własnym ojcem
Imie_jego_44, w takim razie mam dla Ciebie wprost idealną grę którą możesz sobie promować.
v=cFpv5bBYoEI
v=cFpv5bBYoEI
W "Call of Juarez" to ten ksiądz zabijał a nawet jeśli nie to mógł czytając Biblie ogłupiać przeciwników, którzy potem uciekali (nie wiem czy jest to jakaś aluzja, sami zinterpretujcie). To że polski zespół deweloperski stworzył coś, co jest rozpoznawalne na całym świecie (a to że to Wiedźmin to wg. mnie lepiej
) jest ważne. Jakbyś chciał dowiedzieć się o wierzeniach w sadze Wiedźmin to polecam Ci ten artykuł: witchersite.pl/wierzenia-i-tradycje-nordlingow.html . Jest tam napisane że wiele aspektów religijnych jest zaczerpniętych z istniejących wierzeń (w tym także chrześcijańskich>katolickich).
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie