Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 28 minut temu
Wielki Post
Pener • 2011-03-09, 21:17
Karetka na sygnale przyjechała do mężczyzny, który - jak się wydawało mieszkańcom ulicy Palacza w Poznaniu - zginął pod kołami samochodu. Okazało się jednak, że pojazd zaparkowany obok Parafii pod Wezwaniem Chrystusa Sługi to zachęta do rekolekcji, a postać do złudzenia przypominająca nieżywego człowieka to... manekin.
O zwłokach leżących pod samochodem osobowym pogotowie poinformowali zaniepokojeni mieszkańcy osiedla. Zawiadomili także policjantów. Bezwładne ciało przestraszyło ludzi, którzy zanim podeszli do pojazdu, zdecydowali się ściągnąć pomoc. Nie zauważyli napisu wewnątrz Fiata: "A może Twoja dusza potrzebuje remontu. Wielki Post" i skrzynki z narzędziami ułożonej koło manekina.

Pod kościół przyjechała karetka na sygnale, a także policyjny radiowóz. Jak relacjonował Andrzej Borowiak z Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, ksiądz wyszedł do policjantów. Po rozmowie z mundurowymi obiecał usunąć niezrozumiały projekt. Próbowaliśmy skontaktować się z księdzem i zapytać o cel takiej instalacji. Nie udało się nam jednak dodzwonić.

das źródłen
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2011-03-09, 21:43 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Janusz~ 2011-03-09, 21:44
Duchowy tuning to to, czego mi brakuje.
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-09, 22:02 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-10, 0:19 10
Zapłacić to powinni ci co im się wydawało. Bo jak mi się wydaje, mieli obowiązek sprawdzenia stanu kukły a nie wzywania pogotowia w pierwszej kolejności. Plus sankcje za "nie ratowanie ludzkiego zdrowia lub życia" debilom co dzwonią do gościa co leży pod samochodem ze skrzynką z narzędziami, no na pewno go ktoś rozjechał na tym parkingu. Skończyłam, dobranoc.
Zgłoś
marna 2011-03-10, 21:04
Poznańska fantazja znów zaskakuje
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-10, 21:06 1
marnotrawna napisał/a:

Poznańska fantazja znów zaskakuje

Poznaniacy czasem mają dziwne pomysły.
Zgłoś
kamuha 2011-03-12, 11:56 1
zigzig, Avekozka,
zgłaszający musiał być mega debilem żeby zgłosić cyt" zginął pod kołami samochodu. "

A wy nie czujecie potrzeby wskoczenia pod koła zaparkowanych pod blokiem samochodów?
Zgłoś
wego 2011-03-12, 18:50
Pewnie mu ministrant nie dał i musiał jakoś odreagować .
Zgłoś
ryba0007 2011-03-13, 21:40 1
Dziwne że skrzynki z narzędziami nie ukradli
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2011-03-21, 11:44
ryba0007 napisał/a:

Dziwne że skrzynki z narzędziami nie ukradli

pewnie była pusta.. nikt przecież złomu tachał nie będzie
Zgłoś
konto usunięte 2011-03-24, 18:52
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem