Szczerym polem i lasami szli uchodźcy z tobołami. Autostradą i drogami, imigranci tak już zwani, przemierzyli mile długie, by zjednoczyć się w swej kupie. Kanclerz Merkel obiecała, Unia sprawnie zaklepała, cała reszta słów nie miała, oby tylko kasę dała. Patrzę tylko tak po zdjęciach, bo mam przerwę w mych zajęciach; i dostrzegam pewne sprawy, dla porządku - nie zabawy: ci uchodźcy pokojowi jakoś dziwnie silni, zdrowi. Setki chłopa drogą idą, jeden z kosą, drugi z dzidą. Dobre ciuchy i iPhone’y - taki naród pokrzywdzony.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2015-09-16, 19:23
Piękny wierszk. Widać, że pisane od serca.
konto usunięte
2015-09-16, 19:38
A tez dam piwo, bo poetow teraz mao.
Bardzo ładny wierszyk, 4+
werewolfer, mało? Co Ty! Zajrzyj czasem na harda, do działu z masochizmem, tam co drugi to poeta.
konto usunięte
2015-09-16, 21:30
konto usunięte
2015-09-16, 21:49
całkiem w pytkę wierszyk.
konto usunięte
2015-09-16, 21:52
Terminator2000 napisał/a:
werewolfer, mało? Co Ty! Zajrzyj czasem na harda, do działu z masochizmem, tam co drugi to poeta.
Nie zagladam na harda zbyt czesto bo lubie jesc przed laptopem
konto usunięte
2015-09-16, 21:58
Wierszyk w pyte, teraz baj-kal do niego filmik i bedzie mega
konto usunięte
2015-09-16, 22:06
werewolfer, też jem przed laptopem. nigdy mi to nie przeszkadzało w oglądaniu harda.
konto usunięte
2015-09-16, 22:17
Mrs.TipTop napisał/a:
werewolfer, też jem przed laptopem. nigdy mi to nie przeszkadzało w oglądaniu harda.
Kazdy ma swoje rytualy codziennie. Dla mnie kolacja przed lapkiem to jakis meczyk, program typu jedrek o historii + dobre zarelko i czasem browarek. nie wyobrazam sobie jedzenia ogladajac operacje wyciagania tasiemca. To tak jak jedzenie obiadu zalatwiajac sie na kiblu, niby mozna niby sie da jak mus, ale jakas taka atmosfera nie ta

pozdrawiam
Tak w kwestii formalnej :
"Wiersz (także: mowa wiązana, oratio vincta) – sposób organizacji tekstu, polegający na powtarzaniu się w nim odcinków o takich samych właściwościach strukturalnych; przeciwieństwo prozy; utwór o swoistej językowej kompozycji, w której wers (linijka wiersza wyodrębniona intonacyjnie i graficznie) pełni funkcję wierszotwórczą, wykorzystuje środki stylistyczne w funkcji poetyckiej, impresywnej lub ekspresywnej."
źródło: Wikipedia.
konto usunięte
2015-09-17, 9:26
konto usunięte
2015-09-17, 14:53