Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Więzione przez ponad 10 lat
e................n • 2013-05-07, 17:05
Co roku z tej samej ulicy znikała jedna dziewczyna.

14-latka zniknęła wracając z szkoły, 16-latka po wyjściu z pracy w fastfoodzie a 18-latka spod domu kuzyna. Wszystkie ostatni raz widziano na tej samej ulicy. Zaginięcia poruszyły całą okolicę, ale pomimo lat poszukiwań, kobiety przepadły bez wieści. Aż do teraz.

Wszystkie trzy odnalezione w poniedziałek kobiety ostatni raz widziano na tej samej ulicy na obrzeżach Cleveland, Lorain Avenue. Zniknięcia nastąpiły w ciągu kilku lat, ale śledczy badali je razem, spodziewając się, że są powiązane. Pomimo tego nie pomogło to odnaleźć zaginionych.
Założono, że uciekła sama

Pierwsza zniknęła 18-letnia Michelle Knight, najstarsza z trzech porwanych. W sierpniu 2002 roku widziano ją po raz ostatni obok domu jej kuzyna obok Lorain Avenue. Pomimo nalegań matki kobiety, nie wszczęto szeroko zakrojonych poszukiwań. Policja była przekonana, że 18-latka postanowiła uciec z domu, powodowana złością z powodu odebrania jej praw do opieki nad małym synkiem.

Matka Michelle, Barbara Knight, nie chciała uznać takiego wytłumaczenia i uparcie twierdziła, że była bardzo blisko ze swoją córką, która nigdy by nie uciekła bez wyjaśnienia. Nie dano jej jednak wiary. Próbowała szukać córki na własną rękę, rozwieszając plakaty i przeczesując okolicę, ale bez rezultatu.

Kobieta obecnie mieszka na Florydzie. Dopiero co odnaleziona córka ma teraz 30 lat. Nie widziały się od ponad dekady. - W tym czasie tyle się stało. Ma młodszą siostrę, której jeszcze nie spotkała. Tak za nią tęskniłam. Modlę się, że jeśli to rzeczywiście ona, to wróci ze mną do domu i spróbujemy zaleczyć jej rany - stwierdziła we wtorek matka odnalezionej kobiety.
Seryjne zaginięcia

Kolejna zniknęła 16-letnia Amanda Berry. Dziewczyna wyszła w kwietniowy wieczór w 2003 roku z pracy w barze szybkiej obsługi przy Lorain Avenue. Wówczas widziano ją po raz ostatni. Nigdy nie dotarła do rodzinnego domu stojącego kilka przecznic dalej. Zniknęła dzień przed swoimi 17-tymi urodzinami.

Tym razem nie było podejrzeń, że dziewczyna uciekła z domu. 16-latka nie miała ku temu wyraźnych powodów. Wszczęte poszukiwania nie dały jednak rezultatu. Dziewczyna przepadła jak kamień w wodę.

Ostatnia zniknęła, niemal dokładnie rok później, bo w kwietniu 2004 roku, Georgina DeJesus. 14-letnia wówczas dziewczyna wracała z koleżanką ze szkoły. Po drodze zatrzymały się przy budce telefonicznej na Lorain Avenue. Koleżanka Georginy zadzwoniła do swojej mamy, pytając, czy może spędzić noc w domu rodziny DeJesus. Ponieważ odpowiedź była negatywna, dziewczynki rozstały się. Wówczas ostatni raz widziano Georginę.

14-latka nigdy nie dotarła do domu odległego o kilka przecznic. Również ona przepadła bez śladu. W tym przypadku prawdopodobieństwo ucieczki z domu także było minimalne, wszczęto więc normalne poszukiwania, które podobnie jak w przypadku Amandy nie dały rezultatu.

Przypadkowe uwolnienie
Ponieważ wszystkie młode kobiety zniknęły bez śladu na tej samej ulicy i w odstępach niemal dokładnie roku, FBI powiązało wszystkie sprawy. Pomimo trwających lata poszukiwań, i - jak donoszono w 2009 roku - zbadania "setek" różnych poszlak, nie trafiono na ślad zaginionych.

Ostatecznie odnalazły się w poniedziałek. Uwolnił je sąsiad, który usłyszał ich krzyki. Zatrzymany w związku z podejrzeniem porwania 52-letni Ariel Castro, zostawił kobiety same, a te skorzystały z okazji.

Knight spędziła w niewoli 11 lat i jest teraz 30-letnią kobietą. Berry ma teraz 27 lat , a DeJesus 23. Wraz z nimi w domu znaleziono małą dziewczynkę. Nie wiadomo jeszcze, kim jest. Może być kolejną ofiarą porywacza, lub dzieckiem jednej z porwanych kobiet, które zostało poczęte i urodzone w niewoli.

Wszystkie uwolnione trafiły do szpitala. Fizycznie nic im nie dolega. Policja aresztowała Castro i dwóch jego braci.

Materiał zaj🤬y z tvn24. Nie jest może sadystyczny ale wyobrazcie sobie być w niewoli gdzieś w piwnicy przez ponad 10 lat.
Zgłoś
RapujacyToster 2013-05-07, 17:19 63

Amatorka

podpis użytkownika

Lubię gify
Zgłoś
g................k 2013-05-07, 17:29
to do dokumentalnych, a nie na główną. :|
Zgłoś
e................n 2013-05-07, 18:28
@up a wiesz że dopiero teraz zwróciłem uwagę że w ogóle taki dział istnieje jak dokumentalne. W takim razie jeżeli Admin uważa za słuszne to przenieście do dokumentalnych. Myślałem że dział absurdy dnia codziennego jest ok.
Zgłoś
s................n 2013-05-07, 18:39 2
c🤬j Ci w cyce gówniaczek... sami powinieneś siedzieć w dokumentach jako idealny przykład gimbusa
Zgłoś
b................n 2013-05-07, 18:49
Cytat:

Materiał zaj🤬y z tvn24

Kłamiom, paaaanie.
Zgłoś
kamil3303 2013-05-07, 18:51 1
sam bym mógł tam z nimi siedzieć.
Zgłoś
jebacwas 2013-05-07, 18:53 3
Bardzo c🤬jowy materiał. Zero informacji dlaczego je porwano, kto to zrobił, co z nimi robił itd. Opisane wszystko - ich stosunki z rodziną, daty zaginięcia, przebieg poszukiwań, a o motywach sprawcy nic.
Zgłoś
presscot 2013-05-07, 19:10 16
Mam nadzieję że 52-letniego Ariela Castro, będzie przesłuchiwał ten Pan:

kamil3303 napisał/a:

sam bym mógł tam z nimi siedzieć.

Chodzi Ci o rodzinkę Castro?
Zgłoś
b................w 2013-05-07, 19:11
Nie wierzę, że da się porwać dorosłego człowieka i więzić go 10 lat w zwykłym domu na zwykłem osiedlu.
Zgłoś
maciej11 2013-05-07, 19:11
Czy ja czegoś nie rozumiem?

W trakcie porwania:
enjoypoznan napisał/a:

Pierwsza zniknęła 18-letnia Michelle Knight

enjoypoznan napisał/a:

Kolejna zniknęła 16-letnia Amanda Berry.

enjoypoznan napisał/a:

Ostatnia zniknęła, niemal dokładnie rok później, bo w kwietniu 2004 roku, Georgina DeJesus. 14-letnia wówczas dziewczyna wracała z koleżanką ze szkoły.

Po odnalezieniu:
enjoypoznan napisał/a:

Knight spędziła w niewoli 11 lat i jest teraz 30-letnią kobietą. Berry ma teraz 27 lat , a DeJesus 23.

Zgłoś
T0B1 2013-05-07, 19:15
maciej11 napisał/a:

Czy ja czegoś nie rozumiem?

18 letnia dziewczyna -> porwanie (mija 11 lat) -> uwolniona w wieku 29 -> po roku został wydany ten dokument, więc dziewczyna ma 30 lat. To tylko jedna z wielu opcji ale chyba ma sens.

@topic
11 lat i nie wykombinować jak sp🤬olić. W sejfie je trzymał czy co? Wiem wiem, nigdy nie byłem porwany, nie wiem jak to jest.

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
maciej11 2013-05-07, 19:19
Chodzi mi o to, że podczas porwania miały po 2 lata różnicy w wieku, a po uwolnieniu różnica wieku się powiększyła do 3 lat i do 4 lat.
Zgłoś
presscot 2013-05-07, 19:21 1
maciej11 napisał/a:

Chodzi mi o to, że podczas porwania miały po 2 lata różnicy w wieku, a po uwolnieniu różnica wieku się powiększyła do 3 lat i do 4 lat.

Następnym razem czytaj całość, nie zostały uprowadzone w tym samym czasie.
Zgłoś
sawbur 2013-05-07, 19:25 37
Wywiad z cz🤬chem który je uratował - końcówka wypowiedzi niszczy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie