👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Roszp
Logiczne ale skoro pytają to chyba warto dokładniej wytłumaczyć.
Logiczne ale skoro pytają to chyba warto dokładniej wytłumaczyć.
Roszp napisał/a:
A w okół czyjej ma się niby kręcić?
Co powoduje ten obrót, a nie dlaczego kręci się w okół własnej osi, a nie np. Twojej...

obraca się wokół własnej osi pewnie z powodu zasady żyroskopu-układ dodatkowo sam się wyważa.
@Roszp jeszcze jest przekulta , ma dziurki z obu stron , aby sie mogla obracac

@Wąski No właśnie z tymi dziurkami. Jak wiadomo pod kątem w kuli dziurek się zrobić nie da więc musi ich być pare tak żeby wypadkowa tych sił rozprężającego się azotu (jeśli można tak napisać) brała go w obroty.

jamal napisał/a:
Wytwornica dymu dla biednych.
A jest jakiś dym dla bogatych?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie