👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bije od niej taka energia jak od Songa po transformacji w super sajana

Jakby trochę pomyślał to by przykleił papier ścierny drobnoziarnisty do tej piłeczki. Dopiero by się działo.
Roszp, ale wyjaśniłeś... Powiedz jeszcze dlaczego się kręci w okół własnej osi, tylko nie mówi, że dlatego, bo jej zimno

Pleso93 napisał/a:
Roszp, ale wyjaśniłeś... Powiedz jeszcze dlaczego się kręci w okół własnej osi, tylko nie mówi, że dlatego, bo jej zimno
![]()
A w okół czyjej ma się niby kręcić?
Roszp napisał/a:
A w okół czyjej ma się niby kręcić?
Beaty np. Ona ma tak wielką masę, że to wszystkie planety się kręcą wokół niej, a nie wokół słońca
A więc technik pirotechnik tłumaczy.
Piłeczka ma w sobie dziurę pod pewnym kątem. Po zanurzeniu jej do azotu ten wlewa się do jej wnętrza, gdy go wyciągniemy do pokojowej temperatury rozszerza się powodując ciśnienie, które uciekając przez dziurkę pozwala na obracanie się piłeczki.
Piłeczka ma w sobie dziurę pod pewnym kątem. Po zanurzeniu jej do azotu ten wlewa się do jej wnętrza, gdy go wyciągniemy do pokojowej temperatury rozszerza się powodując ciśnienie, które uciekając przez dziurkę pozwala na obracanie się piłeczki.

Up
Ale dlaczego kręci się dokładnie wokół własnej osi, prawie idealnie stojąc w miejscu?
Ale dlaczego kręci się dokładnie wokół własnej osi, prawie idealnie stojąc w miejscu?
Bo jest dobrze zrobiona dziurka lub kilka i gaz wylatuje równomiernie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie