Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:44
Sadistico 2020-12-02, 23:12 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
35i 2020-12-02, 23:19 1
outsidethebox86 napisał/a:

Przypomniało mi się
Matka Boska Kiepska/Paździchowa

To Boczkowi gąsior wywaliło.
Zgłoś
saves 2020-12-02, 23:21 1
35i napisał/a:

Tarchomin nie jest w Warszawie, tylko na Pradze. Kiedyś zupełnie inni ludzie tam mieszkali, teraz już się trochę wymieszało.

Ty kiedykolwiek byłeś w Warszawie? Kiedyś Praga Północ, a od 1994r. Białołęka. Ale wciąż Warszawa.
Zgłoś
35i 2020-12-02, 23:38 2
saves napisał/a:

Ty kiedykolwiek byłeś w Warszawie? Kiedyś Praga Północ, a od 1994r. Białołęka. Ale wciąż Warszawa.

Byłem, jestem i pewnie będę, tak jak moi rodzice, dziadkowie i.t.d. Pewnie sam jesteś słojem z drugiego pokolenia, skoro nie kojarzysz o co chodzi. Administracyjnie owszem, ale mentalnie to już zupełnie inna sprawa. Do tej pory można spotkać pasące się krowy na Białołęce.
Zgłoś
outsidethebox86 2020-12-02, 23:58
35i napisał/a:

To Boczkowi gąsior wywaliło.

A u Kiepskich i Pazdziocha matkie boskie na ścianie wywaliło
Zgłoś
gumismdma 2020-12-03, 10:30
saves napisał/a:

Prawa strona Wisły to już nie Warszawa tam same pomioty komuchów
Zgłoś
zubek25 2020-12-03, 12:43
A kto mu kazal cipcie w okres lizac hehe
Zgłoś
saves 2020-12-03, 16:30 1
gumismdma napisał/a:

Prawa strona Wisły to już nie Warszawa tam same pomioty komuchów

Komuszy pomiot to "zatoka czerwonych świń" na Ursynowie" i praktycznie cały Mokotów, gdzie mieszkania dostawali przede wszystkim zasłużeni działacze PZPR. Praska strona zawsze była traktowana po macoszemu. Jak myślisz, czemu po wojnie cały element ze stolicy zwieziono na Brzeską? By mieć nad nim kontrolę. Czy komuchy sprowadziliby sobie takie sąsiedztwo? Wątpię. Z Mokotowa mieli zaś bliżej do katowni na Rakowieckiej.

35i napisał/a:

Byłem, jestem i pewnie będę, tak jak moi rodzice, dziadkowie i.t.d. Pewnie sam jesteś słojem z drugiego pokolenia, skoro nie kojarzysz o co chodzi. Administracyjnie owszem, ale mentalnie to już zupełnie inna sprawa. Do tej pory można spotkać pasące się krowy na Białołęce.

Oj ty mój wielki warszawiaku (celowo z małej litery)... Nazwisko dziadziusia kończyło się na -berg czy -sztajn?
Zgłoś
35i 2020-12-03, 18:49
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
saves 2020-12-03, 19:18
Zgłoś
35i 2020-12-03, 19:58
Zgłoś
saves 2020-12-03, 20:44
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem