Akcja od 0:39 Niestety wszyscy cali po zdarzeniu
nie grali w gry na playstation to nie wiedzieli, ten most trzeba bylo przejsc na czas bo sie przekreca.
k🤬a, te francuskie c🤬y nawet mostu nie potrafią przejść bez porażki
Właśnie dla tego przed mostem zawsze SPOCZNIJ
r................4
2015-10-09, 9:38
Dobre w c🤬j.
Łap kapok
Że mnie to nie dziwi, że Francuzi nawet z mostu sp🤬alają.
francuzi jak zwykle w ucieczce
podpis użytkownika
Wszelkie moje komentarze mają charakter satyryczny, a ich zadaniem jest wywołanie uśmiechu na chociaż jednej mordzie, ceną wk🤬ienia dwóch.
J................r
2015-10-09, 12:42
Nie rozsynchronizowali krokow przy przejsciu przez most i wpadl w drgania
Francuzi - nawet przed hardem sp🤬olili...
N................s
2015-10-09, 14:39
Przede wszystkim powinni zachować duże odstępy, a debile szli jeden za drugim. Ewidentnie któraś wanta się zerwała pod obciążeniem. Wszystko na własne życzenie, a dodatkowo sp🤬olili most innym podróżnikom, którzy będą chcieli tamtędy przejść. Powinni dostać bana na takie wędrówki.
Witam, jestem ekspertem!
Cięgna podwieszające kładkę normalnie były by w stanie utrzymać cały most zaj🤬ymi ludźmi, ale skoro weszło 4 francuzów utrzymujący ten sam rytm marszu doprowadziło do wprowadzenia konstrukcji w rezonans. To zjawisko w połączeniu z mostami jest szczególnie niebezpieczne, bo stosunkowo mała masa potrafi przekroczyć nośność każdego mostu.
Wnioski:
Nie wprowadzać mostów w rezonans jak te żabojady!
Dziękuje i pozdrawiam.
mefe
2015-10-09, 15:56
Przed włączeniem filmiku sugerując się jego tytułem, oczyma wyobraźni już widziałem jakiś stary, zniszczony most i powiewającą białą flagę tuz przed wejściem na niego.
L................a
2015-10-09, 17:02
Tu macie link do chyba najsłynniejszego przypadku zawalenia się mostu wskutek tzw. drgań harmonicznych. Tacoma Narrows Bridge w stanie Washington zawalił się w kilka miesiecy po zbudowaniu w 1940. roku. Przyczyną katastrofy był oprócz rzecz jasna wadliwej konstrukcji wiatr (niezbyt silny nawiasem mówiąc). Most bujał się praktycznie od dnia otwarcia, więc mieli sporo czasu, żeby poustawiać kamery i całość elegancko sfilmować.
youtube.com/watch?v=j-zczJXSxnw
Ale będą od teraz mieć shizę, na każdym, nawet małym mostku