📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:19

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Uszkodzona jedna z łopatek wentylatora (tzw. FBO, fan blade off), przez co wystąpiły wibracje w silniku. Pomimo jego wyłączenia, wentylator nadal się kręci wskutek pędu powietrza, stąd wibracje całej konstrukcji. Strasznie wygląda, ale w rzeczywistości nie wpływa mocno negatywnie na konstrukcję.
Tak, jestę ekspertę.
Tak, jestę ekspertę.
@up
Pod warunkiem ze łopatka poszła do komory, a nie wraz z siłą odsrodkową przez obudowę silnika, przewody paliwowe, układ hydrauliczny płatowca itd. Ot taki F. O. D się zrobił ;D
Pod warunkiem ze łopatka poszła do komory, a nie wraz z siłą odsrodkową przez obudowę silnika, przewody paliwowe, układ hydrauliczny płatowca itd. Ot taki F. O. D się zrobił ;D
@up
w teorii nie powinien. testują silniki na wypadek oderwania się łopatki aby nie uszkodziła nic na zewnątrz komory
w teorii nie powinien. testują silniki na wypadek oderwania się łopatki aby nie uszkodziła nic na zewnątrz komory

@wormgoro
Jak przy hamowaniu to na 90% tarcze, tuleje jeszcze głucho stukają na dziurach.
gregor40 pochwal się czym ty jeździsz bo pewnie jak znam życie to burakowozem
Jak przy hamowaniu to na 90% tarcze, tuleje jeszcze głucho stukają na dziurach.
gregor40 pochwal się czym ty jeździsz bo pewnie jak znam życie to burakowozem
@up on byle czym nie jeździ, pewnie Mercedesem, bo takie autobusy mają na stanie w mieście.
Tuż przed wstrząsami stewardessa weszła do kokpitu. A potem że jakaś łopatka, jakaś turbina...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie