📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
7 minut temu
🔥
Hobby
- teraz popularne

Szkoda mi tych dzieciaczków, bo każdy chciałbyć kiedyś jak Tony Hawk albo Dave Mirra, ale sam pamietam że nawet jak pełnoletni nie byłem to więcej siedziałem i oglądałem tych kozaków wymiatających na deskach. Ktoś, kto krzyczał w filmie miał rację- to nie jest miejsce żeby sobie pojeździć pod górkę i z górki tylko miejsce, gdzie wykonuje się pewne tricki i nie da się zawsze mieć oczu dookoła głowy i myśleć za każdego z osobna. Wstęp powinien być od 18 roku życia, kategoryczny zakaz dla młodszych- chyba, że są małymi prosami i będą niszczyć każdego w parku. Jednak 10latek czy 12latek nie powinien się tam znaleźć.

@Up: Rodney Mullen w wieku 11 lat kasował konkurencję na każdych zawodach, większość młodszych skejtów z czasów, kiedy mnie to obchodziło też zaczynało wcześnie. Różnica jest w podejściu - jeśli gość traktuje sprawę poważnie to i na ulicy, chodniku, krawężniku może się nauczyć jeździć a później włazić na rampę. Inna sprawa, jak dzieciak naoglądał się Tony'ego Hawka, czy innych zawodowców i pierwsze co robi to bierze rower, deskę, czy hulajnogę do skejtparku na rampę, bo to jak wrzucenie kolesia z gokartów do F1. Także nie ograniczenia wiekowe, a doświadczenie powinno decydować. Nie umiesz się poruszać po skejtparku, nie rozglądasz się i tym samym sprawiasz zagrożenie dla innych (jak te dzieciaki - jakimś cudem inni ludzie skumali, że jak gość coś filmuje, to pewnie nie chodzi o sam krawężnik, tylko coś się będzie działo) - nie pakuj się do skejtparku. Ogarnij urządzenie, które masz pod nogami, naucz się nad nim panować na tyle, żeby orientować się co się dzieje do okoła i bardzo proszę, idź pojeździć po skejtparku.

skatepark-rzeszow.pl/skatepark.html
Skatepark w Rzeszowie, 24/7
Skatepark w Rzeszowie, 24/7

patkaax napisał/a:
Ta, z Jatrzębia. Moje miasto, taki fejm.
heheszki nie tylko twoje
swawole napisał/a:
Skateparki nie są budowane dla dzieciaków, które jeżdżą na rowerkach, a dla tych którzy uprawiają sporty ekstremalne. Bardzo sie cieszę, że taki filmik powstał, bo może ktoś w końcu zrozumie, że skatepark to nie PLAC ZABAW. Rodzice są totalnymi bezmózgami puszczając dziecko w tak niebezpieczne miejsce.
To gdzie ten "dzieciak" ma sie nauczyć jeździć w cyrku ??

@up Jest różnica pomiędzy jeżdżeniem na rowerze a jeżdżeniem na skateparku. Jak chcesz zacząć jakieś tricki wykonywać to najpierw się naucz dobrze jeździć, a do tego jest dużo różnych miejsc. Poza tym małe dzieci nie mają takiej koordynacji ruchowej, żeby się nauczyć większości tricków więc niech poczekają.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie