Jeśli kogoś interesują te klimaty, lub jest zielony ale chciałby dowiedzieć się więcej na temat tego co i dlaczego dzieje się w Śródziemiu to filmik jest w sam raz
wymagany angielski na poziomie gówna
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-12-22, 16:18
konto usunięte
2014-12-22, 17:15
Ale skoro sojusz był przeciwko Sauronowi, a żeby go całkowicie pokonać trzeba było zniszczyć pierścień, to czy Isildur odmawiając zniszczenia pierścienia nie zdradził tym samym sojuszu i nie stał się wrogiem?
konto usunięte
2014-12-22, 23:37
Elfy jak słusznie zauważył autor filmiku były dosyć powolne w działaniu, więc Elrond zaszczycił Isildur gniewnym spojrzeniem gdy to zobaczył, obmyślając w chu skomplikowaną intrygę we łbie, lecz zanim dojrzała to Isildur został zabity przez pieprzone orki. Ot cała historia. Nie niszczcie ludziom zabawy cobybyłogdyby ani czemuniezrobiłtakatak.
Streszczenei dobre bo przez Silmiarilion przebrnąć ze zrozumieniem ciężko.
Gdyby na miejscu Elronda były jakieś krasnale np. Durin to Pierścień z Isildurem leżałby na dnie Góry zaraz po bitwie.
@Hangman108 plus wszyscy poza wysokimi elfami uznawali pierścień jako potężną broń
konto usunięte
2014-12-23, 13:07
Nie jestem fanem książki, nie widziałem nawet całego filmu ale nurtuje mnie jedno zajebiste pytanie. Dlaczego Gandalf zatrudnił te małe skrzaty (Frodo itp), żeby szli przez miesiąc do wulkanu z tym pierścieniem, skoro mogli użyć tych latających orłów z Hobbita (ten dział się przed "Władcą")? Przecież ta książka jest bez sensu, bo orły doleciałyby tam w godzinę, nie zginęłoby tyle ludzi, tych stworków.