👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

A jak ma trzymać pieniądze, jak mamy również od nich podatek. Pracodawca płaci haracz jeśli nie wpłaca pieniędzy na konto, my płacimy za to że są na koncie, ale płacimy też za ich wybieranie, czy płacenie wirtualną walutą.

Babcie Sadoli będą szczęśliwe że w końcu wnuczkowie zaczną je odwiedzać
@up moze ktos ma wieksze mieszkanie niz kawalerke i ma po prostu pokoj dla gosci, a starzy ludzie zazwyczaj maja wiecej pokoi po tym jak sie potomstwo wyprowadza i zostaja sami.

Chowanie pieniedzy wbrew potocznej opinii to glupota, gdyz pianiadze tego typu maja nature inflacyjna. I co rok traca na wartosci. Pieniadz papierowy opiera sie na standardzie zlota lub srebra (smieszne jest to ze dolar reprezentowal 1/20 uncji zlota, po cenie dolara widzimy co z nim zrobila inflacja), i w tych kruszcach lepiej trzymac swoje oszczednosci. Mozna tez inwestowac w lokatach (zalosny procent) lub akcjach (mozna ladnie zarobic ale tez i ladnie stracic). Obecnie polecam przyjrzenie sie kryptowalutom, gdyz w nich tkwi potencjal, o ktorym wall street bedzie glosno mowic dopiero za kilka lat. Kto madry, wykorzysta ta rade,by zapewnic sobie spokoj na emeryturze.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie