Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:58
ZiooMall 2025-09-19, 11:26
Widać że zadowoleni że za chwilę zginą 🤣
Zgłoś
bloodyman 2025-09-19, 11:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
tatko 2025-09-19, 11:57 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Mar1an 2025-09-19, 12:29
bloodyman napisał/a:

W wodzie bardzo trudno zbić szybę. Masz ograniczona prędkość przez opór wody + w wodzie inaczej zachowuje się szkło jeśli chodzi o pękanie. Polecam zbijak mamba.troche większy od breloka i jest sprężynowy. Dociskasz do szyby i zbita.

też kupiłem wybijak tego typu i mam nadzieję go nigdy nie użyć, ale sprawdzalem go i dziala dobrze. W kazdym razie tak mi się coś wydaje, ze lepiej nie zbijać szyby jeśli mamy jeszcze sporo powietrza w kabinie, a auto juz cale pod wodą wlasnie z racji tych odłamków, ale fajnie jak by wypowiedzial się ktoś z doświadczeniem
Zgłoś
zielu75 2025-09-19, 13:27
Mar1an napisał/a:

też kupiłem wybijak tego typu i mam nadzieję go nigdy nie użyć, ale sprawdzalem go i dziala dobrze. W kazdym razie tak mi się coś wydaje, ze lepiej nie zbijać szyby jeśli mamy jeszcze sporo powietrza w kabinie, a auto juz cale pod wodą wlasnie z racji tych odłamków, ale fajnie jak by wypowiedzial się ktoś z doświadczeniem

Fajna dyskusja tu wynikła. Może komuś uratuje życie. Sam jestem ciekaw co dokładnie należało by wtedy zrobić a czego unikać.
Zgłoś
Takafura 2025-09-19, 14:52 3
smc napisał/a:

Z całym szacunkiem, pewnie nie jeździłeś nowym LC. Gdyby Nadleśnictwo bardziej szanowało pracowników zamiast znajomych królika, wyciągałbyś grzybiarzy za pomocą tego, który po odliczeniu podatku VAT kosztuje grosze:

Ciekawe zagadnienia poruszyłaś.
W Nadleśnictwie są 3 służbowe auta - patrolowo-gaśniczy na sezon pożarów ( jeździ tylko do pożarów), pikap Straży Leśnej i zwykła osobówka dla biura.
WSZYSCY pozostali leśnicy jeżdżą prywatnymi autami za używanie których firma różnie nam płaci w postaci ryczałtu.
Ten LC śliczny, żona byłaby zachwycona, jednak każdy nowszy model LC jest delikatniejszy i droższy w utrzymaniu.
U mnie kolega leśniczy na LC z 2002 roku, a szef z 2007...
Pozdr !

[ Dodano 2025-09-19, 14:57 ]
zielu75 napisał/a:

Fajna dyskusja tu wynikła. Może komuś uratuje życie. Sam jestem ciekaw co dokładnie należało by wtedy zrobić a czego unikać.

Czytałem o utopieniu 4 młodych osób w jakiejś rzeczce w górach. Nie dość że była noc to jeszcze woda pchała i okręcała auto. Tylko Chuck Noris by sie wydosłał i to suchy. Paskudna śmierć...
Zgłoś
Lukash2107 2025-09-19, 16:28
I co było dalej?
Zgłoś
Pro100wPussy 2025-09-19, 16:35
Ciekawe ile im tam zeszło, bo taką ilością powietrza szybko można zatruć się własnym dwutlenkiem węgla CO2 w parę minut idziemy chrapać
Zgłoś
smc 2025-09-19, 16:41 1
Zgłoś
mesjans 2025-09-19, 16:44 2
Zgłoś
BazantSzary 2025-09-19, 19:42
Takafura napisał/a:

Nawet na sucho trudno zbić szybę siedząc w aucie. Wiadomo - całe drzwi są mocno dociskane przez ciśnienie wody. Wg eksperta: siedzieć prawie do końca i energicznie otworzyć okna, tylko tak można się wydostać.

W tym aucie prawdopodobnie mogą sobie zdjąć panele nad głowami, ciśnienie jest duże, już nawet jak jest z 20 czy 30 cm wody, ale i tak, ważne, że nie panikują, panika w takich sytuacjach jest bardzo groźna.
Zgłoś
PabloSkills 2025-09-19, 23:50
Takafura napisał/a:

Masz 100 % racji tym razem. Mój błąd. Na usprawiedliwienie dodam że jeżdżę nadal klasykiem 4x4 z '99 i mam korbki ...
Ps. A z tym wybijaniem szyby od środka to bym zrobił zawody z kumplami na szrocie. Ciekawe ilu by wyszło mając tylko to co w aucie i mało czasu ?

Jak będą zawody to wrzuć filmiki na harda.
Zgłoś
Bulbulator 2025-09-20, 0:09
Takafura napisał/a:

Nawet na sucho trudno zbić szybę siedząc w aucie. Wiadomo - całe drzwi są mocno dociskane przez ciśnienie wody. Wg eksperta: siedzieć prawie do końca i energicznie otworzyć okna, tylko tak można się wydostać.

Okna elektryczne właśnie przestały działać. Bez spiczastego młotka o odpowiedniej wadze mogą się nie wydostać. jeżeli różnica ciśnień
jest zbyt duża. Darwin chyba znowu ma żniwa!

[ Dodano 2025-09-20, 00:21 ]
bloodyman napisał/a:

W wodzie bardzo trudno zbić szybę. Masz ograniczona prędkość przez opór wody + w wodzie inaczej zachowuje się szkło jeśli chodzi o pękanie. Polecam zbijak mamba.troche większy od breloka i jest sprężynowy. Dociskasz do szyby i zbita.

Wrzuciłem do Googla i dostałem taką ofertę.
Faktycznie jest trochę większy od breloka, ale napewno jest skuteczny!

sportwaffen-triebel.de/en/volquartsen/mod-tungsten-mamba-tf-6/22lr-
Zgłoś
Qcaracha 2025-09-20, 3:34
A moze tak miało być, ostatnie sekundy.
Zgłoś
Marcmich 2025-09-20, 22:56
A przypadkiem najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji nie jest czekanie aż cały samochód wypełni się wodą i otworzenie drzwipo jego wypełnieniu... Nie dziękujcie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem