Główna Poczekalnia (16) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 18 minut temu
Wołyń 1943
Loki91 • 2012-10-29, 20:42
Utwór z płyty "Patriotyzm"
Dość barwny tekst o tym co się działo w czasie II WŚ.
W skrócie ukraińscy nacjonaliści wymordowali około 50-60tys Polaków w ramach czystki etnicznej.
A mówi się zazwyczaj tylko o hitlerowcach...

Dla ciekawych więcej info:
Wikipedia
Zdjęcia i opis na Hardzie
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-10-29, 21:19
na wojnie każdy zabijał, nie wiem czemu się na hitlerowców uwzieli, ruscy byli gorsi dzięki za harda
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-29, 21:38 16
jacy hitlerowcy? cały czas tylko a to hitlerowcy a to esesmani a to naziści i w necie i w tv i w książkach w kółko. a to przecież niemcy byli, co oni jacyś inni, normalnie niemcy i koniec. wszędzie tylko sztuczne oczyszczanie i zdejmowanie z siebie winy. fałszowanie historii.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-30, 3:06 1
@up racja szkop zawsze będzie szkopem
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-30, 3:19 1
Naziści nazistami. Oczywiście że to niemcy itd. ale prawda jest taka, że dla polaków rok 1945 to początek kolejnej wojny dla kumatych.
Nie ma dla mnie nic gorszego od rosyjskiej swołoczy czy ukraińskich nacjonalistów. O tych oprawcach tak cicho zawsze. Może dlatego że historia w podstawówce i w gimbazjum kończy się na średniowieczu a w liceum na początku II wojny światowej.
Zgłoś
WojciechM 2012-10-30, 3:30 5
@rockface dokładnie, ale to JAK ta dzicz z OUN i UPA mordowała Polaków, często swoich sąsiadów których znali od dziecka, to się w głowie nie mieści. Pomysłowością chyba przebyli wszystkich. Tu jest lista niektórych: wolyn1943.eu.interii.pl/artykuly.html
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-30, 6:48 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Stajgerski 2012-10-30, 7:32
Powinniśmy dziękować nauczycielom którzy zaszczepili miłość do historii.
Zgłoś
malvo 2012-10-30, 8:14 4
Za Katyń, za Grodno, za Wilno i Lwów
Zapłaci czerwona hołota

Jeden kocha Warszawę , drugi pieniądz i sławę , ja także mam swoją śłabość , bo ja kocham namiętnie Lwów ...
Tyle nam zostało po tej kulturze ...

A tak dokładniej ukraińce podłe świnie - wyciąć w pień !!!
Jako imperialistyczny kraj , za jaki uchodzimy od XVI wieku powinniśmy sobie zagarnąć ukraine,bialorus,lotwe,litwe,estonie tylko marnuja tam ziemie . Wywalic ta cala demokracje znalesc wodza dla ludu jak Piłsudski Józef, albo Bronisław i tyle .
A co do zbrodni UPA to rozcinali brzuchy i wrzucali kamienie , zabijali noworotki , kobiety przecinali na pol ...
POWIEM TAK : NIE BEDZIE POKOJU MIEDZY POLSKA A UKRAINA ANI ROSJA
OSADZMY TYCH BRUDASOW I POKAZMY ZE JESTESMY POLAKAMI !
Zgłoś
coolfon 2012-10-30, 9:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
lapsikoss 2012-10-30, 9:29 1
Zgłoś
WalkingStephen 2012-10-30, 10:01 1
Zgłoś
zderealizowany 2012-10-30, 10:04 1
Ciekawe ilu Ukraińców zginęło z rąk ludzi Piłsudskiego?
Zgłoś
AmorPatriae 2012-10-30, 10:08 1
Najbardziej boli to, że zabrali nam nasze najpiękniejsze ziemie kresów wschodnich. Lwów był nazywany najwierniejszym i najpiękniejszym polskim miastem, a teraz? Z Wileńszczyzny pochodzili najwięksi patrioci, niemalże twórcy naszej świadomości narodowej. Lwów, Wilno, Grodno, Brześć, Stanisławów, Grody Czerwieńskie, i wiele innych. Jest tylko jeden naród równie bardzo skrzywdzony - Węgrzy im też zabrali ich najlepsze ziemie. To my i Węgrzy ratowaliśmy niezliczone razy Europę przed wschodnimi i południowymi hordami dzikusów, a oto jak się nam odwdzięczały nacje zachodu przez te wszystkie lata....
Zgłoś
robertow99 2012-10-30, 10:35 1
sam jestem ze wschodu i to wszystko się potwierdzało jak moi dziadkowie przybyli pod Łódź to wtedy zobaczyli naszych "polaczków" jeden drugiego oszukiwał okradał itp.
Ale tam skąd pochodzili tam kazdy Polak wspierał drugiego odnosił się z szacunkiem i po prostu był dumny z tego że jest Polakiem oraz cenił honor.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem