Specjalnie dla tych, którzy uważają, że jedno piwko nie zaszkodzi.
Program TVP Kraków "Jedź bezpiecznie"
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-09-18, 17:10
ale nie zaszkodzi jeśli mamy wsiąść po 3h za kółko. Mam alkomat(dobry za 300zł) w aucie, zawsze jako kierwoca jakiś jeden toast walne(szampan) a po kilku h sprawdzam alko w organizmie pomimo, że nic nie czuje. Po 2h piwo do 4.5% schodzi jak krople deszczu, w pełni blasku słońca po cyganie.
PS. Pamiętajmy, że oni nic nie jedli, nie pili wody itp. tylko siedzieli i czekali do dmuchania. Dodatkowo stężenie alko w powietrzu a we krwi to wiecie...przy jednym piwku to jednak jest różnica. Oczywiście nie bronie pijących i wsiadających za kółko
Spróbowaliby teraz taki program w Tv (tfu!) puścić. Zaraz by sie gównoburza zrobiła, ze dzieci do spożywania alkoholu namawiają
Wszyscy wlewają piwo do szklanek a ostatni gość wali ukradkiem browar z puchy:D
konto usunięte
2014-09-18, 18:11
@NieWiemZeWiem
"nie pili wody itp. "
kobiety piły sok pomarańczowy - vit. C i cukry proste - wiadomo, killer dla alko.
experyment uważam za źle przeprowadzony
Bardzo pouczający materiał. Masz piwo.
Coś mi jebie w tym teście. Starają mi się wmówić że 100 wódki = piwo mocne.
Za mocną granicę bezpieczeństwa dali.
Przy okazji mam pytanie. Może ekspert jakiś się trafi. Tylko nie taki który będzie gdybał bo się jemu wydaje;D
Jak dzisiaj wypiję 4 browary 4,8 do ok 23 i spać pójdę a rano będę musiał gdzieś jechać o około 8 to jak to będzie wyglądać?
Mam 100 kilo i szybką materii. Jak wstaję rano po czteropaku to niczego nie odczuwam poza małą suchością w gardle.
Ile mogę mieć w wydychanym powietrzu?
@wudun Tak teoretycznie bezpiecznie po czteropaku trzeba odczekać 12-15 godzin by być pewnym. No, ale wszystko i tak zależy od organizmu.
konto usunięte
2014-09-18, 22:20
Czyli na imprezie najpierw podbijasz do panny i stawiasz drinki a dopiero po minimum godzinie próbujesz ją zgłuszyć
konto usunięte
2014-09-18, 22:24
Mogliby wsadzić ich za kółko i pokazać, jaki to ma wpływ na prowadzenie pojazdu. Rekordowo prowadziłem po dwóch ruskich szampanach 0,75 i jakichś 4 godzinach po spożyciu. Miałem bombkę. Jechałem z pasażerem 1,5 km zaledwie, trzeźwym, i powiedział, że prowadziłem normalnie, jak zwykle. Oczywiście ze świadomością, że jadę na podwójnym, stąd jechałem "pokornie". Zastanawia mnie ile trzeba wychlać, aby jeździć "wężykiem", dla mnie to niewyobrażalne. I brakuje mi porównania, ogółu pijanych kierowców do ogólnej liczby kierowców oraz liczby wypadków powodowanej przez pijanych kierowców do ogólnej liczby wypadków. Nie sądzę, aby różniła się znacznie.
konto usunięte
2014-09-18, 22:31