Dwóch kumpli wypiło kilka piwek i jeden zaprosił drugiego do siebie na "dobicie". Kiedy weszli do domu, powitał ich morderczy wzrok małżonki, chcącej pokrzyżować im plany. Wywiązuje się dialog:
- Paweł. Trzeba wyrzucić śmieci i wyjść z psem, a potem ziemniaki obrać do kolacji.
- Współczuję...
Historia prawdziwa, ale opowiadam jako kawał, żeby jakich lewak nie wrzucił do zbiorczego "sadolowe opowieści".
k................1
2014-08-01, 21:50
Piwko!Tak sie ustawia kobiety.Moze kiedys bede mial odwage;)
s................9
2014-08-01, 22:14
@up a twa druga połówka na to: "Nie, to ja współczuję", sięgając po młotek do kotletów.
Kartofle na kolację? No i nie ma dobicia... Jest tylko wielki smutek, halucynacje z niedożywienia i śmierć.
M................h
2014-08-02, 14:54
@Up
Moze frytki robi?
tak to był
Dwóch kumpli wypiło kilka piwek i jeden zaprosił drugiego do siebie na "dobicie". Kiedy weszli do domu, powitał ich morderczy wzrok małżonki, chcącej pokrzyżować im plany. Wywiązuje się dialog:
żona-Paweł!!!! trzeba wyrzucić śmieci i wyjść z psem, a potem ziemniaki obrać do kolacji.
kumpel-Współczuję
Jednego nie rozumiem - widzę to po swojej żonie, moje byłe dziewczyny były takie same. Jak coś im nie pasuje, automatycznie włącza się u nich forma bezosobowa: trzeba śmieci wynieść, trzeba to, trzeba tamto, albo jeszcze inaczej "ale zakurzony ten dywan", "ale brudny ten kibel", zamiast grzecznie: "kochanie, czy mógłbyś wynieść śmieci" etc.
K................a
2014-08-02, 15:38
@up dokładnie albo nak🤬iają do Ciebie rozkazami, tak jakby prośba nie miała dostatecznej siły, by mnie zachęcić do wykonania danej czynności, a przecież jest dokładnie odwrotnie.
Wniosek : prośba > rozkaz
E................a
2014-08-02, 17:22
@damianwro wyraźnie masz - k🤬a - napisane DO KOLACJI...
EwelinyStara napisał/a:
@damianwro wyraźnie masz - k🤬a - napisane DO KOLACJI...
@EwelinyStara to - k🤬a - spoko!
E................a
2014-08-02, 23:59
@up ssij jaja dz🤬ko