Główna Poczekalnia (6) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Wszędzie to samo
Reginald911 • 2014-02-19, 22:09
Dookoła w mediach (jak i niestety tutaj też ) pełno informacji na temat tego co się dzieje na ukrainie,bo przecież w POlsce tak zajebiście jest i nie ma żadnych probemów ( mój kraj taki piękny.. )

I tutaj po raz kolejny chciałem nawiązać do historii i pokazać jak powinna wyglądać mapa Polski:

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Parzo 2014-02-20, 16:24
Polecam przeczytać komentarze ładny ból dupy bojowników entranetów jest
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 16:27 1
Małą Polską nie potrafią sami Polacy rządzić w kraju o praktycznie 99% jedności etnicznej. A im się marzy Wielka Polska z masą etnicznej mniejszości i jeszcze większym burdelem. Żałosne. Jeżeli ktoś wierzy w takie rzeczy to pewnie dopiero jest po pierwszych zajęciach z historii w szkole podstawowej. Wiem, bo mi też narodowa "sodówa" uderzyła do głowy po nasłuchaniu się jacy jesteśmy zajebiści - po zderzeniu z rzeczywistością wyszło inaczej.

Reginald911 napisał/a:

Obrazek

1. Nie II RP, a PRL. Po zachodniej stronie granicy masz NRD.
2. Kim byś zasiedlił Ziemie Odzyskane? Czy może byś zostawił tam mieszkających znienawidzonych Niemców na których odbywały by się czystki etniczne? Pamiętaj, że historycznie zostały te tereny zamieszkane przez przesiedlonych Kresowiaków.
3. Jeżeli byś pozostawił tam Niemców i byś miał w granicach tak rozległe wschodnie tereny. To po upadku PRL pierwsze co by pewnie musiał zrobić pierwszy rząd to walka z partyzantką na tych terenach, lub pokojowy podział kraju. Czyli Ziemie Odzyskane zdominowane przez Niemców by wróciły do Niemiec. A wschód i tak by się oderwał i Polska by była jeszcze mniejsza.
4. Opcja walki z partyzantką mogła by się przerodzić w konflikt rodem z Jugosławii. Znamy przecież dobrze jak kończą twory wielonarodowe, wieloetniczne i wieloreligijne w Europie.
Zgłoś
Taumantis 2014-02-20, 17:04
to ja powtórze to znowu. To oddajcie nam Sczecin (Stettin)
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 17:14
Co ma piernik do wiatraka?
Zgłoś
SztywnyDrąg 2014-02-20, 18:14
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
guziecguziec 2014-02-20, 19:12
quark napisał/a:

Wg mnie tak powinna wyglądać

Obrazek

Zapomniałeś o Łużycach i Morawach.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-20, 20:10 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
savage1234 2014-02-20, 20:48 1
Jak chcecie tak jak na mapkach to możecie co najwyżej w Europę Universalis pograć
Zgłoś
Parzo 2014-02-21, 0:57
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 19:28
Zgłoś
whitetooth 2021-05-03, 20:43
Z Ukrainą trzeba zamknąć granice na stałe. Co nam po Lwowie? Ile na zadnieprzu było polskiej własności, a ile zburzono zabytków kultury. Korsuń? Chersoń? Żytomierz, Czarbobyl? Ukraińce to mongolskie geny i to stepowe mściwe podejście do innego człowieka. Słowianie to tylko po matce są. Półsieroty. Oni nigdy się nie zasymylizują z nami. Te wredne geny zawsze wyjdą. Tfu. Ukraińce zawsze będą mordować. Najważniejsze, aby swoich, nie innych. To dzika nomadzka Azja, nie Europa. A nawet nie Chrzescijaśnka. Pop zbuduje złotą cerkiew i git. Rozgrzeszenie jest.
Zamknąć granice. Nie wpuszczać, wyganiać kijem.
Zgłoś
T3RMINATOR 2021-05-05, 14:38
whitetooth napisał/a:

Z Ukrainą trzeba zamknąć granice na stałe. Co nam po Lwowie? Ile na zadnieprzu było polskiej własności, a ile zburzono zabytków kultury. Korsuń? Chersoń? Żytomierz, Czarbobyl? Ukraińce to mongolskie geny i to stepowe mściwe podejście do innego człowieka. Słowianie to tylko po matce są. Półsieroty. Oni nigdy się nie zasymylizują z nami. Te wredne geny zawsze wyjdą. Tfu. Ukraińce zawsze będą mordować. Najważniejsze, aby swoich, nie innych. To dzika nomadzka Azja, nie Europa. A nawet nie Chrzescijaśnka. Pop zbuduje złotą cerkiew i git. Rozgrzeszenie jest.
Zamknąć granice. Nie wpuszczać, wyganiać kijem.

Weź rozbieg i biegnij w kierunku najbliższej ściany.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem