Na pewnej szczególnie obrzydliwej fejsowej stronie znalazłem taki obrazek:
Ponad 700 ponownych udostępnień, fiu fiu. Ciekawe, czy już jest na Wykopie.
Na tym plakacie są trzy informacje. Pierwszą z nich łatwo sprawdzić w Internecie. Z drugą i trzecią już nie jest tak łatwo.
Ta pierwsza, którą sprawdzić łatwo, to informacja, że Urząd Miasta Stołecznego Warszawy odciął finansowanie „Zimy w mieście”. Jak można przeczytać na stronie Urzędu, nakłady na tegoroczną akcję “Zima w mieście” wyniosły ok. 3 miliony złotych. To może nie obciął, a jedynie obniżył? Najwyraźniej wręcz przeciwnie, wydał więcej niż w zeszłym roku — w 2012 r. na „Zimę w mieście” przeznaczono 2,5 miliona złotych.
Druga informacja to historia z koloniami dla dzieci. Nie udało mi znaleźć czegokolwiek, co by wskazywało na to, że Urząd Miasta Stołecznego Warszawy w ogóle zajmuje się dofinansowaniem kolonii dla dzieci z ubogich rodzin.
Trzecia kwestia to wsparcie przez Urząd Miasta projektu „Odważcie się mówić” Kampanii Przeciw Homofobii. W Internecie można znaleźć tylko informację, że prezydentka Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz objęła tę akcję patronatem, a finansuje ją organizacja o nazwie Open Society Foundations. Zadzwoniłem więc do Katarzyny Remin z KPH, która potwierdziła, że miasto patronuje akcji, ale nie dało na nią ani grosza.
Reasumując: nie, pieniądze przeznaczone na „Zimę w mieście” nie poszły na plakaty homoseksualistów. Pieniądze na „Zimę w mieście” poszły na „Zimę w mieście”. Homoseksualiści zorganizowali kampanię za własne dutki. Otrzyj łezkę, Maćku. Wszystko dobrze, duszyczko.
Pogrubienie w tekście dodane przeze mnie.
A teraz zobaczymy po komentarzach ilu użytkowników zerknęło tylko na ilustrację, a nie zadało sobie trudu przeczytania tekstu.
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Prada jest taka, że:
Po pierwsze miasto nie wydało na tę akcję ani złotówki.
Budżet na ferie dla dzieci wzrósł z 25 milionów na 29 milionów.
Dziękuje za uwagę
Widzę, że z każdym rokiem coraz więcej osób zaczyna popierać homoseksualistów ( o zgrozo na sadisticu! ). Dobra, niech sobie nimi będą, chociaż osobiście uważam, że jest to obrzydliwe i nienormalne. Z tym, że nie organizuje parad z tej okazji, nie rzucam się za każdym razem gdy ktoś ma inne zdanie na ten temat i nie krzyczę, że mnie dyskryminują. Niedługo otworzę lodówkę i zobaczę geja w lateksie wmawiającego mi, że jest normalnym człowiekiem. Tak, nie lubię ich (takich nienormalnych, afiszujących się wszędzie ze swoją orientacją), ale nie zabiłbym, nie pobiłbym i podałbym rękę. Za dużo tego, dawno wojny nie było.
Dobrze, prezydent Warszawy nie przeznacza pieniędzy na akcję, cieszę się. Problem w tym, że patronuje jej medialnie. A jest to akcja mająca za zadanie dać przywileje jakiejś grupie bez jednoczesnego nakładania na nią obowiązków. W starożytnej Grecji gejów włączano do specjalnych oddziałów uderzeniowych, wysyłanych na najcięższe odcinki (Tebański Święty Oddział). Po wojnie ci, którzy przeżyli mogli okazywać sobie publicznie uczucia, i jakoś to nikogo nie bulwersowało.
Sprawa moim zdaniem jest jednak bardziej ogólna - Cywilizacja Zachodu stała się pacyfistyczna. Zlikwidowano powszechną służbę wojskową. Dawniej arab, który chciał zostać Francuzem najpierw trafiał do Żuławów albo Legii Cudzoziemskiej, tam przechodził reedukację, asymilował się najpierw z oddziałem, potem z Francją, i dopiero otrzymywał obywatelstwo. Taka była dawniej droga do przywilejów (w tym przywileju mówienia o sobie "obywatel"), nie do końca wiem, dlaczego porzucona.
Żeby była jasność - kwestia homosiów dla mnie zamyka się w maksymie "wy nie mówicie, my nie pytamy". Co oni robią w nocy pod pierzyną- nie chcę o tym wiedzieć, i nie zamierzam za to ich atakować. Dziwię się tylko, dlaczego chcą przywilejów.
Ogólnodostępna część strony (nie wymagająca logowania) jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników strony.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie