Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika.
Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:
Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:
Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics: Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Na pewnej szczególnie obrzydliwej fejsowej stronie znalazłem taki obrazek:
Ponad 700 ponownych udostępnień, fiu fiu. Ciekawe, czy już jest na Wykopie.
Na tym plakacie są trzy informacje. Pierwszą z nich łatwo sprawdzić w Internecie. Z drugą i trzecią już nie jest tak łatwo.
Ta pierwsza, którą sprawdzić łatwo, to informacja, że Urząd Miasta Stołecznego Warszawy odciął finansowanie „Zimy w mieście”. Jak można przeczytać na stronie Urzędu, nakłady na tegoroczną akcję “Zima w mieście” wyniosły ok. 3 miliony złotych. To może nie obciął, a jedynie obniżył? Najwyraźniej wręcz przeciwnie, wydał więcej niż w zeszłym roku — w 2012 r. na „Zimę w mieście” przeznaczono 2,5 miliona złotych.
Druga informacja to historia z koloniami dla dzieci. Nie udało mi znaleźć czegokolwiek, co by wskazywało na to, że Urząd Miasta Stołecznego Warszawy w ogóle zajmuje się dofinansowaniem kolonii dla dzieci z ubogich rodzin.
Trzecia kwestia to wsparcie przez Urząd Miasta projektu „Odważcie się mówić” Kampanii Przeciw Homofobii. W Internecie można znaleźć tylko informację, że prezydentka Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz objęła tę akcję patronatem, a finansuje ją organizacja o nazwie Open Society Foundations. Zadzwoniłem więc do Katarzyny Remin z KPH, która potwierdziła, że miasto patronuje akcji, ale nie dało na nią ani grosza.
Reasumując: nie, pieniądze przeznaczone na „Zimę w mieście” nie poszły na plakaty homoseksualistów. Pieniądze na „Zimę w mieście” poszły na „Zimę w mieście”. Homoseksualiści zorganizowali kampanię za własne dutki. Otrzyj łezkę, Maćku. Wszystko dobrze, duszyczko.
Pogrubienie w tekście dodane przeze mnie.
A teraz zobaczymy po komentarzach ilu użytkowników zerknęło tylko na ilustrację, a nie zadało sobie trudu przeczytania tekstu.
Ale co ty k🤬a bronisz ich? Ty też w dupe dajesz się j🤬?
Prawda czy nie pedalstwo ma wyp🤬alać.
Jesli kłamstwo ma zaszkodzić pedalstwu to dla mnie to kłamstwo będzie świętą racją. I k🤬a koniec!!!
Zakładam, że ten teks tapisałeś będąć naćpanym, nachlanym lub coś podobnego. Przeczytaj go jeszcze raz jutro i jeżeli dalej będziesz tak uważał, to nie ma ratunku dla twojej bezdennej głupoty. "kłamsto będzie świętą racją". Ja p🤬lę! Po prostu nie do wiary!
Prada jest taka, że:
Po pierwsze miasto nie wydało na tę akcję ani złotówki.
Budżet na ferie dla dzieci wzrósł z 25 milionów na 29 milionów.
Dziękuje za uwagę
prezydentka????? hahahhahahahahahahaha spedzilem kilka dobrych chwil zeby obczaic jak mozna pisac komenty bo niebede sciemnial ze specjalnie po to zalozylem konto. co sie dzieje z gimnazjada cala ja p🤬le fejspalm to malo k🤬a hahahahahahahahah ujaralem sie grzechotka
J🤬e pedalskie nasienia. Przemycili na Sadistic pedalskie treści i zakręcili tak że ludzie nieświadomie kopsnęli browary. No co za pedalskie pedalstwo w pedalskiej postaci.
Widzę, że z każdym rokiem coraz więcej osób zaczyna popierać homoseksualistów ( o zgrozo na sadisticu! ). Dobra, niech sobie nimi będą, chociaż osobiście uważam, że jest to obrzydliwe i nienormalne. Z tym, że nie organizuje parad z tej okazji, nie rzucam się za każdym razem gdy ktoś ma inne zdanie na ten temat i nie krzyczę, że mnie dyskryminują. Niedługo otworzę lodówkę i zobaczę geja w lateksie wmawiającego mi, że jest normalnym człowiekiem. Tak, nie lubię ich (takich nienormalnych, afiszujących się wszędzie ze swoją orientacją), ale nie zabiłbym, nie pobiłbym i podałbym rękę. Za dużo tego, dawno wojny nie było.
Przeważnie na bukakefejsie widzę te p🤬lone akcje adopcji zwierząt, bo zamykają schronisko albo c🤬j wie co - ostatnio wszedłem na stronę schroniska chyba w józefowie i było wyraźnie napisanie że ktoś wypisuje głupoty na gb. Tak samo jak z tymi ajfonami albo innymi gównami ludzie przestali używać mózgów...
Dobrze, prezydent Warszawy nie przeznacza pieniędzy na akcję, cieszę się. Problem w tym, że patronuje jej medialnie. A jest to akcja mająca za zadanie dać przywileje jakiejś grupie bez jednoczesnego nakładania na nią obowiązków. W starożytnej Grecji gejów włączano do specjalnych oddziałów uderzeniowych, wysyłanych na najcięższe odcinki (Tebański Święty Oddział). Po wojnie ci, którzy przeżyli mogli okazywać sobie publicznie uczucia, i jakoś to nikogo nie bulwersowało.
Sprawa moim zdaniem jest jednak bardziej ogólna - Cywilizacja Zachodu stała się pacyfistyczna. Zlikwidowano powszechną służbę wojskową. Dawniej arab, który chciał zostać Francuzem najpierw trafiał do Żuławów albo Legii Cudzoziemskiej, tam przechodził reedukację, asymilował się najpierw z oddziałem, potem z Francją, i dopiero otrzymywał obywatelstwo. Taka była dawniej droga do przywilejów (w tym przywileju mówienia o sobie "obywatel"), nie do końca wiem, dlaczego porzucona.
Żeby była jasność - kwestia homosiów dla mnie zamyka się w maksymie "wy nie mówicie, my nie pytamy". Co oni robią w nocy pod pierzyną- nie chcę o tym wiedzieć, i nie zamierzam za to ich atakować. Dziwię się tylko, dlaczego chcą przywilejów.
Piwo za "tebański święty oddział" - ot ciekawostka, do tej pory uważałem tebańczyków za chłopców do bicia świata starożytnej Grecji a tu proszę wp🤬l Spartanom spuścili pod Tegyrą.
Droga przywilejów o której napisałeś została porzucona bo rozszerzanie przywilejów bez oglądania się na konsekwencje jest NAJPROSTSZĄ i NAJSZYBSZĄ drogą do powiększenia elektoratu a zarazem NAJGŁUPSZĄ. Cec🤬je ona socjalistów.
Stabilny wzrost gospodarczy jest trudny i powolny dlatego mało komu chce się za to brać. Wybory już za 4 lata!
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.
Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.