Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
Cytat:

Na pewnej szczególnie obrzydliwej fejsowej stronie znalazłem taki obrazek:

Ponad 700 ponownych udostępnień, fiu fiu. Ciekawe, czy już jest na Wykopie.

Na tym plakacie są trzy informacje. Pierwszą z nich łatwo sprawdzić w Internecie. Z drugą i trzecią już nie jest tak łatwo.

Ta pierwsza, którą sprawdzić łatwo, to informacja, że Urząd Miasta Stołecznego Warszawy odciął finansowanie „Zimy w mieście”. Jak można przeczytać na stronie Urzędu, nakłady na tegoroczną akcję “Zima w mieście” wyniosły ok. 3 miliony złotych. To może nie obciął, a jedynie obniżył? Najwyraźniej wręcz przeciwnie, wydał więcej niż w zeszłym roku — w 2012 r. na „Zimę w mieście” przeznaczono 2,5 miliona złotych.

Druga informacja to historia z koloniami dla dzieci. Nie udało mi znaleźć czegokolwiek, co by wskazywało na to, że Urząd Miasta Stołecznego Warszawy w ogóle zajmuje się dofinansowaniem kolonii dla dzieci z ubogich rodzin.

Trzecia kwestia to wsparcie przez Urząd Miasta projektu „Odważcie się mówić” Kampanii Przeciw Homofobii. W Internecie można znaleźć tylko informację, że prezydentka Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz objęła tę akcję patronatem, a finansuje ją organizacja o nazwie Open Society Foundations. Zadzwoniłem więc do Katarzyny Remin z KPH, która potwierdziła, że miasto patronuje akcji, ale nie dało na nią ani grosza.

Reasumując: nie, pieniądze przeznaczone na „Zimę w mieście” nie poszły na plakaty homoseksualistów. Pieniądze na „Zimę w mieście” poszły na „Zimę w mieście”. Homoseksualiści zorganizowali kampanię za własne dutki. Otrzyj łezkę, Maćku. Wszystko dobrze, duszyczko.

źródło

Pogrubienie w tekście dodane przeze mnie.
A teraz zobaczymy po komentarzach ilu użytkowników zerknęło tylko na ilustrację, a nie zadało sobie trudu przeczytania tekstu.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-02-28, 18:16 4
jak tylko zobaczyłem ten plakat to wiedziałem że to ściema...
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 18:22 131
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 18:27 7
To nie jest Maciek!
To jest maciek! znowu Chcieli oszukać!
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-02-28, 18:33 28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 18:35 36
I bardzo dobrze - bo na pedałów nie powinno iść ani grosza !
Zgłoś
osiek92 2013-02-28, 18:38 11
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 19:11 1
Rząd RP nauczył mnie tego iż dużo lepiej jest finansować Episkopat Polski aniżeli dożywianie dzieci w szkołach. Gmina nauczyła mnie tego że zamiast wyjazdu na ferie wolą płacić rachunek za oświetlenie kościoła. Można by tak bardzo bardzo długo. Czepiacie się jednej kampanii która w porównaniu do innych rzeczy jest tania. Ot taka mała hipokryzja w wydaniu "myślących"...
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 19:29 39
Zgłoś
kaiel 2013-02-28, 19:54 1
to niech sie dorzucą do Maćka ferii
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 19:59 14
Zgłoś
Karenz88 2013-02-28, 19:59
Czemu ten temat nie jest jeszcze w sucharach !!!!!!!!!!
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-28, 20:17 8
Zgłoś
artur_sz13 2013-02-28, 20:25 2
Are you gay? że tłumaczysz pedalską kampanie?
Zgłoś
Pater patriae 2013-02-28, 20:29 4
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem