👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Słyszałem, że południe lewobrzeżnej Warszawy w nocy zamienia się w jeden wielki tor wyścigowy. Szczególnie w okolicach lotniska. Może niech policja zamontuje w ulicach zdalnie aktywowane kolczatki i wtedy by się skończyło.
Rafcio115 napisał/a:
Szkoda, że nasz policjant nie może strzelać w takiej sytuacji.
W kraju uznawanym przez coniektórych za symbol wolności - usa - policjant strzelałby i nawet nikt złego słowa nie powiedziałby. A za poniesione rany uciekający nie dostawałby renty, jak u nas. Ale ci sami ludzie kochający tak usa, wobec naszych funkcjonariuszy są bezlitosnymi krytykantami.
Spiderowski napisał/a:
Ależ z całego serca ci życze żeby do ciebie kiedyś strzelali jak bedziesz jechał z rodziną. Ja chce żyć w kraju w którym stróże prawa za przekroczenie prędkości nie rzucają latarkami ani nie strzelają.
jeżdżę normalnie, nie mam powodów żeby uciekać, to i strzelać nie będą - ja natomiast chcę żyć w kraju, w którym NIE MA pojebów napieralających po mieście jak niedorozwoje i powodujących zagrożenie dla życia i zdrowia innych. I do takich w państwie prawa powinno się strzelać.
Akurat w tym przypadku kierujący pojazdem wykazał się wyjątkową głupotą i brakiem odpowiedzialności a Policjant miał pełne prawo go zatrzymać i wystawić mu mandat karny... ALE to państwo z policyjną kontrolą na każdym kroku jest tak absurdalne że nie dziwię się że niektórzy z bardziej, nie wiem jak to ująć, buntowniczym zacięciem mają tego dosyć i swoją frustrację wyładowują między innymi w taki sposób. Mieszkam w UK 5 lat i NIGDY nie zostałem zatrzymany przez policję , bo w normalnym państwie nie wolno obywateli zatrzymywać od tak jak to ma miejsce u nas kiedy podczas tygodniowego pobytu byłem kontrolowany 4!!!! razy. Nie ma suszarek, w porównaniu do Polski można powiedzieć że niemalże nie ma fotoradarów, wszyscy przekraczają prędkość a o ichniej śmiertelności na drogach polskie statystyki mogą sobie pomarzyć...
@pSATANLEY, Wszyscy w UK przekraczają prędkość? Chyba na wrotkach!
Nie wiem w której części mieszkasz, ale z tego co ja widzę suszarki są wszędzie. Radiowozy z fotoradarami w tylnych drzwiach są ustawiane wzdłuż dróg na których da się pocisnąć. Oprócz mandatu i punktów za prędkość jak lubisz cisnąć to zabiorą ci zniżki na ubezpieczenie. Oczywiście zdarzają się nocni maniacy F&F, ale to raczej rzadkość. Generalnie społeczeństwo kierowców jest raczej karne. 90% pościgów kończy się po kilku minutach. Miejskie CCTV i strategicznie rozstawione patrole kontrolują sytuację, nie trzeba rzucać latarkami.
Masz natomiast rację jeżeli chodzi o kontrole "prewencyjne". Faktycznie nie zatrzymuje się tutaj ludzi jeżeli nie łamią prawa w widoczny sposób. Faktycznie nie trzepią po kieszeniach jeżeli nie mają wyraźnych podstaw do trzepania po kieszeniach.
Sam widziałem taką sytuację jak szedłem za gościem który palił w tym czasie marihuanowego skręta - bez skrępowania na ulicy sobie palił. minął parkę policjantów którzy sobie stali z rękami wetkniętymi w pachwiny kamizelki. Koleś wypuścił w świat gandziową chmurę tuż przy nich, a policjanci nawet nie spojrzeli w jego kierunku jestem pewien że czuli zapach. Nie będą sobie głowy jednym palaczem zaprzątać. Jak nie ucieka, to znaczy że nie ma z czym uciekać. W UK do więzienia wsadza się przestępców nie narkomanów czy innych leni.
Nie wiem w której części mieszkasz, ale z tego co ja widzę suszarki są wszędzie. Radiowozy z fotoradarami w tylnych drzwiach są ustawiane wzdłuż dróg na których da się pocisnąć. Oprócz mandatu i punktów za prędkość jak lubisz cisnąć to zabiorą ci zniżki na ubezpieczenie. Oczywiście zdarzają się nocni maniacy F&F, ale to raczej rzadkość. Generalnie społeczeństwo kierowców jest raczej karne. 90% pościgów kończy się po kilku minutach. Miejskie CCTV i strategicznie rozstawione patrole kontrolują sytuację, nie trzeba rzucać latarkami.
Masz natomiast rację jeżeli chodzi o kontrole "prewencyjne". Faktycznie nie zatrzymuje się tutaj ludzi jeżeli nie łamią prawa w widoczny sposób. Faktycznie nie trzepią po kieszeniach jeżeli nie mają wyraźnych podstaw do trzepania po kieszeniach.
Sam widziałem taką sytuację jak szedłem za gościem który palił w tym czasie marihuanowego skręta - bez skrępowania na ulicy sobie palił. minął parkę policjantów którzy sobie stali z rękami wetkniętymi w pachwiny kamizelki. Koleś wypuścił w świat gandziową chmurę tuż przy nich, a policjanci nawet nie spojrzeli w jego kierunku jestem pewien że czuli zapach. Nie będą sobie głowy jednym palaczem zaprzątać. Jak nie ucieka, to znaczy że nie ma z czym uciekać. W UK do więzienia wsadza się przestępców nie narkomanów czy innych leni.
Ale bule dóp widzę, o jak ładnie
Zwykłe niezatrzymanie się do kontroli, takie rzeczy, na pewno ich dogonią Ceedem, zabiją, zgw🤬cą i zakopią, tak będzie sprawiedliwie

@MapleLeaf Mieszkam niedaleko Newcastle i u nas naprawdę nie sposób spotkać patrol z radarem
Pisząc o przekraczaniu prędkości miałem na myśli 10-15mph a nie takich ancymonów jakich widać na filmiku, takich w UK jest bardzo mało i przy ich systemie karania nie dziwie się. W moim mieście jest jeden fotoradar :p Czasami jeździ coś po drogach ekspresowych ale jeśli jedziesz poniżej 90mph raczej się tobą nie zainteresują. Jedyne radary na jakie trafiłem tutaj to w większych miastach w terenach zabudowanych (i słusznie że tam stoją) oraz odcinkowe podczas prac drogowych na autostradach. Oczywiście znaki mówiące o radarowym pomiarze prędkości są bardzo częste ale te radary zazwyczaj jedynie migają ci napisem żebyś zwolnił i służą do napominania a nie karania. Ale ogólnie rzecz biorąc jeżdżę tutaj dużo wolniej niż to miało miejsce podczas mieszkania w PL bo pomimo mniejszej prędkości tą samą odległość pokonuje się tu o wiele szybciej, więc po co ryzykować?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie