👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie ma to jak pominąć sprawę polski i pokazać ruskich jako nieprzygotowane ofiary ataku Hitlera...

lukzab2 napisał/a:
Rozpisze to tak na sprawdzianie z historii bo mam w poniedziałek
Masz 21 lat i sprawdzian z historii w poniedziałek?

ellsworth napisał/a:
@up, ale jednak przygotowany nie był. Armia Czerwona jeszcze nie zdążyła się pozbierać po czystce i dlatego tak dostali po dupie w 41. Potrzebowali jeszcze trochę czasu by odbudować kadrę oficerską, nawet jeśli Stalinowi wydawało się, że jest inaczej.
Oczywiście... Na dwa dni przed niemieckim atakiem wydano rozkazy wyjścia na granicę, zebrało się tam więcej wojsk niż Hitler użył do ataku, wyposażenie było o kilka klas wyższe niż u Hitlera(np. czołg KW-1 który mógł otrzymać kilkadziesiąt trafień bez utraty zdolności bojowych), ale dalej siejmy pro-sowiecką bajkę o nigdy niegotowym i wierzącym w traktaty pokojowe Sowietach...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie