Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jestem w stanie zrozumieć utrzymania prawa do głosu dla ludzi, którzy sezonowo wyjeżdżają za pracą, ale jednak do Polski wracają i spędzają tu kilka miesięcy w roku, ale tacy, którzy mieszkają tam od 20 lat? To jest nienormalne.
Fajniejszy był ranking pokazujący zależność wyboru kandydata od statusu zawodowego i wykształcenia wyborcy... tam był liderem wśród: (tak, ludzi nie posiadających nawet matury która w zakresie podstawowym może w dzisiejszych czasach służyć za wyznacznik upośledzony/zdrowy).
Gdyby wprowadzono na egzaminie gimnazjalnym obowiązkową ekonomię to straciliby 90% elektoratu, który myśli że 500+ bierze się z jakiegoś magicznego kapelusza i mało co się nie posra jak słyszy o 13tkach, 14tkach, 500, 1000, wakacje+ itd...
Jak człowiek starał się być apolityczny przez tyle lat, tak aż ciężko się obserwuje teraz co grupka ludzi robi z krajem tylko po to aby przez kilka lat wydrenować dla siebie jak najwięcej pieniędzy pod otoczką patriotyzmu. Najgorsze jest to, że nie działają dyskretnie, tylko dewastują wszystko co się da przy pomocy armat, a nie pistoletów z tłumikiem.
Tu nie chodzi o to kto jest złodziejem, a kto nie. Ważne jest tylko to, aby rozbić tę szajkę która robi z krajem co im się żywnie podoba i nie ponosi żadnych konsekwencji. Nie ma w tej chwili żadnej bariery, która mogłaby zatrzymać np. szkodzącą Polakom ustawę. Jeśli pewien poseł coś sobie wymyśli, to jeszcze tej samej nocy jego ludzie przegłosują napisane na kolanie "prawo", a prezydent to podpisze w ciemno. Jak dla mnie to nie miałoby znaczenia czy prezydentem zostałby Bosak czy Biedroń . Oby była to osoba NIEPOWIĄZANA z większością sejmową.
Najciekawsze wyniki głosowania są w zakładach karnych co może dawać do myślenia.
Co do niezależności prezydenta od rządu ok byłby to jakiś bezpiecznik ale jest jeszcze TK więc to raczej tylko spowolni zmiany i sprowokuje kolejną gównoburzę i zakładać że w XXI w europie będzie ktoś zmieniał prawo na gorsze to już lekka przesada tu nie Korea. Walka się toczy o gospodarkę i raczej tu skierował bym wzrok.
A takie dobre zdanie o sadolu miałem.
wedlug danych oficjalnych dude wybrała wies i tak wlasnie wyglada jego typowy wyborca
No ci młodzi wykształceni z wielkich miast nawet nie wiedzą na kogo głosowali.
youtube.com/watch?v=kkPXapQlBD8

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie