📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:09

Dlaczego właściwie prawo do głosu ma np. "amerykańska polonia"? Przecież są to ludzie, którzy w większości przenieśli całe swoje życie do USA, tam płacą podatki, tam żyją, uczą się, leczą. Z jakiej racji oni głosują kto ma rzadzić tymi, którzy są parę tysięcy kilometrów dalej?
Jestem w stanie zrozumieć utrzymania prawa do głosu dla ludzi, którzy sezonowo wyjeżdżają za pracą, ale jednak do Polski wracają i spędzają tu kilka miesięcy w roku, ale tacy, którzy mieszkają tam od 20 lat? To jest nienormalne.
Jestem w stanie zrozumieć utrzymania prawa do głosu dla ludzi, którzy sezonowo wyjeżdżają za pracą, ale jednak do Polski wracają i spędzają tu kilka miesięcy w roku, ale tacy, którzy mieszkają tam od 20 lat? To jest nienormalne.
Widzę że i tu zaczyna się polityczne szambo robić za jakiś czas będzie jak na demotywatorach i nikt nie będzie tu zaglądał.
A takie dobre zdanie o sadolu miałem.
A takie dobre zdanie o sadolu miałem.
swampman napisał/a:
wedlug danych oficjalnych dude wybrała wies i tak wlasnie wyglada jego typowy wyborca
No ci młodzi wykształceni z wielkich miast nawet nie wiedzą na kogo głosowali.
youtube.com/watch?v=kkPXapQlBD8

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie