👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

indiana jones proponuje w takich przypadkach schowac sie do lodowki

...do obejrzenia na żywo już niedługo w pięciu miastach USA !
Telefoniczna rezerwacja miejsc: +48 22 307 1361
Telefoniczna rezerwacja miejsc: +48 22 307 1361
Moze jakis eksper od wybuchów nuklearnych wyjasni mi czym sa te pionowe paski?

Cytat:
Moze jakis eksper od wybuchów nuklearnych wyjasni mi czym sa te pionowe paski?
Są to smugi dymne po rakietach testowych odpalanych w celu badania "progu ciśnienia" który rozchodzi się po wybuchu. Z powodu dużej jasności obserwowanie początków rozchodzącej się fali uderzeniowej jest bardzo trudne, dlatego przy testach odpala się pionowo małe rakietki, coś jak fajerwerki. Odpalenie rakietek jest zsynchronizowane z eksplozją i ma miejsce niecałą sekundę przed wybuchem.
Wcześniej, przed oficjalnymi informacjami uważano, że smugi dymu to spalone kable od czujników lub mechanizmu odpalania.
Prosz.

A mi może jakiś expert sadola da namiary na to działo strzelające pociskiem nuklearnym, łaskawie proszę
już mam: pl.wikipedia.org/wiki/M65_Atomic_Annie

już mam: pl.wikipedia.org/wiki/M65_Atomic_Annie

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie