👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

" protos "
"Od Pruszkowa to się odp.....l"
Ja nic nie mam do Pruszkowa chodzę tam na moją terapie dla uzależnionych od alkoholu na Kraszewskiego 18 do tzw willi pod Bocianem . Swoją drogą to może zrobię materiał o tej willi w czasie wojny była tam siedziba niemieckiej żandarmerii i w piwnicach tego niepozornego domku zakatowano 150 naszych bohaterskich chłopców z AK a teraz jest tam poradnia uzależnień. Zawsze jak tam wchodzę to aż mi ciarki po plecach przechodzą jak pomyśle co w tym domu się działo.
"Od Pruszkowa to się odp.....l"
Ja nic nie mam do Pruszkowa chodzę tam na moją terapie dla uzależnionych od alkoholu na Kraszewskiego 18 do tzw willi pod Bocianem . Swoją drogą to może zrobię materiał o tej willi w czasie wojny była tam siedziba niemieckiej żandarmerii i w piwnicach tego niepozornego domku zakatowano 150 naszych bohaterskich chłopców z AK a teraz jest tam poradnia uzależnień. Zawsze jak tam wchodzę to aż mi ciarki po plecach przechodzą jak pomyśle co w tym domu się działo.

Mieszek_Kiler napisał/a:
Jak widać przebiegają one pomyślnie xD
dziwne. a wygląda jak bydgowska PESA w barwach SKM

gdzie wy mieszkacie że wszystkie pociągi nowsze od kibli nazywacie "pendolino" ?

Kupili badziew, a zielonogorski Zastal na kolanch... a jeszcze rok temu jakas zagraniczna firma wagony robila ...i o dziwo sie oplacalo
Frostu napisał/a:
Rozumiem, że znasz już cennik biletów? Dlaczego w takim razie np. na trasie Warszawa-Kraków drogie pociągi EIC mają bardzo dobre obłożenie mimo wysokich cen? Odpowiem - dla niektórych nie liczy się tylko cena, ale także szybkość i komfort podróży. Ci których nie stać pojadą TLK albo kupią bilet dużo wcześniej albo "last minute" zaraz przed podróżą.
No ok, ale nie porównuj np. komfortu i szybkości do cen biletu, bo jak chcesz mieć komfortowo i szybko to z reguły wybierasz samolot

Tu chodzi o to, że nasz wspaniały rząd, zakupił sobie pociągi, za kasę przeciętnych Kowalskich, tylko że przeciętnego Kowalskiego nie będzie stać, żeby tym pociągiem podróżować. Gdyby to była prywatna firma, zakupiła, zmodernizowała linie itp. to ok, ceny mogą być jak za bilety lotnicze.
I tak jak mowie, skończy się na tym, ze tylko urzędnicy + rząd będą się nim wozić.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie