📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:02

Liczyłem na okolice 80-85kg (sztanga 20, 50 czerwone i z 10-15 małe), ale bez jaj, to nie jest jakiś duży ciężar
. Spoko, może i szary obywatel, który nigdy nie uprawiał sportu ani nie pracował fizycznie będzie miał z tym problem, ale zdrowy facet powinien to dygnąć, przynajmniej tak mi się wydaje. Być może mam wypaczone spostrzeżenia na temat kultury fizycznej w cywilu bo ćwiczę albo w swojej siłowni albo na jednostce i tam wrażenia takie obciążenia nie robią.

Co to jest Grzesiu Wałga spuścił sobie na klatę 400kg i pizga dalej żelastwo teraz szykuje się do nowego rekordu 400kg +
Osteoporoza i to ostra. W najgorszych przypadkach można złamać rękę podnosząc butelkę wody.
Szwejk napisał/a:
Liczyłem na okolice 80-85kg (sztanga 20, 50 czerwone i z 10-15 małe), ale bez jaj, to nie jest jakiś duży ciężar
. Spoko, może i szary obywatel, który nigdy nie uprawiał sportu ani nie pracował fizycznie będzie miał z tym problem, ale zdrowy facet powinien to dygnąć, przynajmniej tak mi się wydaje. Być może mam wypaczone spostrzeżenia na temat kultury fizycznej w cywilu bo ćwiczę albo w swojej siłowni albo na jednostce i tam wrażenia takie obciążenia nie robią.
Jeśli przyjmiemy, że średnio faceci mają 178cm i 75kg to 90kg bez treningu jest całkiem duzym ciężarem.
Choć wystarczy z 3-4 miesiące aby przystosować mięśnie, nauczyć je pracować, zacząć w tej samej chwili korzystać z większej ilości jednostek kurczliwych co przełoży się na wzrost siły.
Pierwsze etapy na siłce to głównie wzrosty siły więc różnica pomiędzy kimś nietrenującym a trenującym choćby rekreacyjnie dwa razy w tyg, są bardzo duże.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie