Jako iż poprzedni temat Michio Kaku okazał się przyjemny dla nieco bardziej rozgarniętej części sadola przedstawiam kolejny filmik.
Tym razem Lawrence Krauss w nieco cięższym języku przedstawia naszą wiedzę o wszechświecie. Uprzedzam jest nieco ciężkawy więc radzę gdzieś w połowie zrobić 5 min przerwy z kawą bądź herbatą zasiąść do dalszej części.
Pewnie jakiś ignorant znajdzie się i napisze iż to nie naukowiec. Z góry zaznaczam iż Pan Krauss otrzymał doktorat na MIT.
K🤬a, kolejny po angielsku.
Konto usunięte
2015-01-19, 21:23
jaki tam iż to naukowiec, inżynier iż to k🤬a
Konto usunięte
2015-01-19, 21:27
Hmmm...Wydaje mi się, że mieszkamy w kosmosie już kilka tysięcy lat, kiedyś nawet próbowaliśmy dolecieć na księżyc, ale głównie wyszła z tego atomówka, no i może jeszcze kilka pożytecznych spraw dla gospodyń domowych, ale drążenie tematu staje się już nudne jak super nowa. To tak jakby mrówka chciała zrozumieć dzieciaka, który ma 5 lat i depcze po niej dla zabawy.
Konto usunięte
2015-01-19, 21:35
To ze ktoś ma doktorat nie znaczy, że się nie myli. Tak naprawdę 95% wszechświata i zjawisk fizycznych jest nie odkrytych. Wiec skonczcie tą gadkę i do łóżeczka..
Konto usunięte
2015-01-19, 21:38
jerryA napisał/a:
To ze ktoś ma doktorat nie znaczy, że się nie myli. Tak naprawdę 95% wszechświata i zjawisk fizycznych jest nie odkrytych. Wiec skonczcie tą gadkę i do łóżeczka..
Że co ??
jerryA napisał/a:
W przeciwieństwie do zasad pisowni języka polskiego, które są znane powszechnie, co nie przeszkadza ci ich nie stosować

.
Konto usunięte
2015-01-20, 0:33
McMenel napisał/a:
Pewnie jakiś ignorant znajdzie się i napisze iż to nie naukowiec. Z góry zaznaczam iż Pan Krauss otrzymał doktorat na MIT.
Niektórzy się przyp🤬olą nawet gdy ktoś stwierdzi, że 2+2=4, że to nie jest wiarygodna informacja bo ten co ją podał nie ma świstka papieru z napisem "matematyk doktor k🤬a stukrotnie rehabilitowany po wiedźmińskiej próbie traw i po ukończeniu programu szkoleniowego dla hardkorowych kucharzy"
Konto usunięte
2015-01-20, 7:58
Sam tytuł mnie zniechęcił. O wrzechświecie wiemy tyle, że jest, reszta to teorie których nie da się udowodnić. Nie wiemy czy materia się kończy ( naukowcy przypuszczają że tak, ale coraz większa rzesza odchodzi od tej teorii ), nie wiemy kiedy powstał i czy wogole powstał ( ja jestem zwolennikiem że materia jest od zawsze, ulega jedynie przemianom, wybuchom, łączeniom itp. ).
Każdy ma prawo wierzyć w jakąś teorię, ja uważam że materia ma nieskończone ramy przestrzenne i czasowe.
Konto usunięte
2015-01-20, 9:11
PatrolZG napisał/a:
Sam tytuł mnie zniechęcił. O wrzechświecie wiemy tyle, że jest, reszta to teorie których nie da się udowodnić. Nie wiemy czy materia się kończy ( naukowcy przypuszczają że tak, ale coraz większa rzesza odchodzi od tej teorii ), nie wiemy kiedy powstał i czy wogole powstał ( ja jestem zwolennikiem że materia jest od zawsze, ulega jedynie przemianom, wybuchom, łączeniom itp. ).
Każdy ma prawo wierzyć w jakąś teorię, ja uważam że materia ma nieskończone ramy przestrzenne i czasowe.
Nie hipotezy może formułować każdy teorie wymagają dowodów. Po drugie co do czasu powstania są całkiem logiczne dowody na to kiedy powstał. Mikrofalowe promieniowanie tła.
jak to jest, ze ludzkość jeszcze do końca oceanów nie przebadała na Ziemii, a się za kosmos bierze...?
Jestem zwolennikiem takich materiałów ale... "Dokument i historia"
Konto usunięte
2015-01-20, 21:01
Geume setu gee naru puru dy way anoght!!! Se `su is bonn? noo! amynai got !
Tyle na ten temat
wk🤬iacie mnie z tymi filmikami nie po POLSKU
Konto usunięte
2015-01-20, 22:11
szwarceneger napisał/a:
Geume setu gee naru puru dy way anoght!!! Se `su is bonn? noo! amynai got !
Tyle na ten temat
wk🤬iacie mnie z tymi filmikami nie po POLSKU
Sorry ale k🤬a nie znać w dzisiejszych czasach angielskiego to nie powód do dumy. Angielski pełni dziś rolę łaciny z czasów średniowiecza i renesansu. Po prostu cały naukowy świat go używa.
Barney też skończył MIT (się wie), i był zajebisty, ale nie mieszajmy fikcji z prawdą. ;P
podpis użytkownika
"jak chcesz mieć dobrze, to kieruj się tylko swoim interesem i r🤬aj innych w dupe ile wlezie póki się nie wk🤬ią." ~browarmanek