mi tam się przypomniał dowcip: (hehe)
- kochanie potrzymaj ten drucik
- i co?
- no nic. Tzn, że faza jest w drugim.
pozdrawiam
"W gniazdku możemy spotkać nawet do 330V

230V to praca efektywna"
Praca podana w woltach, bardzo ciekawe.
Moja pomyłka zwracam honor.
Chodziło chyba o napięcie skuteczne i napięcie maksymalne.
konto usunięte
2014-12-02, 22:34
Dziwne, bo moja ma 15 amperów i jedną spiralę.
Mikrofalówka o mocy 1000W i dwóch grzałkach po 600W każda (funkcja grill)... i nie było by tej całej paplaniny. @Swicheroo - dziękujemy za porządne informacje:)
konto usunięte
2014-12-02, 23:14
Doceniam poświęcenie ekspertów od prądu, ale ja chcę temat zaatakować trochę z innej strony. Politechnika w mieście X, lata siedemdziesiąte. Miałem wtedy kumpla, który studiował na tamtejszym Wydziale Elektrycznym. Zaprosił mnie razy kilka na studenckie picie. O ile politechnika (szczególnie w tamtych czasach) to raczej była męska uczelnia, to na wydziałach takich jak architektura, inżynieria środowiska, chemia, inżynieria lądowa, mechanika nawet można było znaleźć fajne dziewczyny. Wszędzie, tylko nie na wydziale elektrycznym. W grupie mojego kumpla były dwie i uwierzcie mi drodzy sadole, wasze "kobiety sadola" ze wstawek na hardzie są o niebo bardziej kobiece od nich. Przenosimy się w czasie o dwie dekady i mamy tę samą politechnikę w mieście X i ten sam wydział elektryczny. Studentem jest tym razem syn mojego partnera. Pytam go tak z głupa jak tam mu się powodzi na studiach, czy ma jakieś fajne dziewczyny na roku. On na to: tak mam dziewczyny na roku, całe pięć, na dwieście osób, cztery z nich to chyba jakieś mutanty po kuracji testosteronem, piąta, jedyna "jadalna" ma męża mafiozę. Kolega, który zaprosił ją po wykładach do pubu został pobity przez "nieznanych sprawców".
Jest tu ktoś z wydziału elektrycznego politechniki? Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z kobietami teraz, kolejne dwadziaścia lat później.
konto usunięte
2014-12-02, 23:40
@Loaloa
Na elektrotechnice na 200 ludu było jakieś 12

I z urodą bez szału
konto usunięte
2014-12-02, 23:57
youtube.com/watch?v=jJ8JdB2hNsc
Po pierwsze to jest źródło.
Po drugie jestem na WE PP i patrząc na cały kierunek, to jest około 20 lasek z tego 10 dobrych, dalej z tych 10 5 zajebistych , a z jedną z nich akurat kręcę. Na innych kierunkach "typowo męskich" też jest sporo dobrych sztuk. Otwórzcie oczy.