Wykład z elektryki. Prowadzący zwraca się do studentów per Panowie, jednakże na sali jest kilka dziewczyn. Po pewnym czasie, zauważając swój błąd mówi: Żeby Panie nie czuły się takie pomijane, zrobimy teraz zadanie specjalnie dla was.
Po czym dyktuje: Kuchenka mikrofalowa ma 230V i dwie spirale grzewcze...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Oj słabo koleś uważałeś na tym wykładzie....
konto usunięte
2014-12-02, 16:16
Ba podejrzewam iż słabo uważał na lekcjach fizyki w szkole podstawowej... Kuchenka ma 220 V... Do tego spirale w mikrofalówce ?? Kto ich jeszcze używa ??
Chciał kolega zabłysnąć, a się zbłaźnił. Do szkoły wracać. Tylko pedały i baby nie wiedzą, że w sieci jest 230 V. A w mikrofali i możesz mieć kiełbasę
konto usunięte
2014-12-02, 16:53
Do polibudo spinaczy - to zadanie teoretyczne. Tak jak 'Pociąg z Wrocławia do Przemyśla jedzie z prędkością 100 km/h'
konto usunięte
2014-12-02, 16:56
zip0 problem w tym inteligencie iż ten pociąg teoretycznie może jechać z taką prędkością. Zaś mikrofalówka nie może mieć 220V. Zważywszy na to iż standardowe napięcie w sieci to cholerne 230 V od dobrych kilku lat.
Kobiety na kierunku elektronicznym?
konto usunięte
2014-12-02, 18:54
Imm420 napisał/a:
Kobiety na kierunku elektronicznym?
Ta są. Z tymże problem jest często taki iż w kwestii urody panowie je przewyższają

.
Mikro z grilem. Co w tym dziwnego?
konto usunięte
2014-12-02, 19:43
@Imm420 - mam na roku ok 10 dupeczek a jestem na informatyce (ogólnie ludu jest ok 100). Co dziwnego żadna z nich nie jest poniżej 5/10.
gordonviet napisał/a:
@Imm420 - mam na roku ok 10 dupeczek a jestem na informatyce (ogólnie ludu jest ok 100). Co dziwnego żadna z nich nie jest poniżej 5/10.
Informatyka to nie elektronika...
W gniazdku możemy spotkać nawet do 330V

230V to praca efektywna
@up, w stanie pracy nie awaryjnym, nie możesz spotkać.