...który sprawi że mniej filmików trafi na HARDA
podpis użytkownika
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty.
Walnij np. w ptaszka jakiegos. Normalnie jechal bys dalej, a w tym przypadku jak dobrze trafisz to prosto na hard -.-
Gdyby to było takie dobre to sam dałby się p🤬lnąć.
teraz ile filmów trafi na red tub pod kategorie car sex na masce będzie najwięcej.
podpis użytkownika
Statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Konto usunięte
2012-05-24, 20:45
do dupy ten wynalazek, nie będzie harda, nie będzie piwa...
Podobno Mr Lucjan sprzedał patent do wynalazku. Niestety koncerny zjedzą wszystko, każdą innowację, każdy sposób ratowania ludzi czy natury. Mają jedną przewagę. Pieniądze. Chłop siedzący w garażu i wymyślający całą technologię sprzedaje to za bezcent, aby koncern mógł nadal trzepać kapuchę. Takie moje zdanie.
Odnośnie filmiku, świat idzie do przodu, oby właśnie w takim kierunku. Dość już mam misji pokojowych w krajach, w których świeżo odkryto złoża ropy.
Pobno na Antarktydzie odkryto potężne złoża. USA szykuję misję pokojową ... dni krwawego reżimu pingwinów są policzone.
Konto usunięte
2012-05-24, 21:23
huligan1 napisał/a:
A że Polak potrafi, to odłączy czujnik poduszki i będzie miał mniej klepania , i mniej szpachli pójdzie, i mniej lakieru ...
w łeb sie klepnij i popatrz na film, co tu klepac ? szybe?
p🤬lne psa, ptaka, spadnie jablko czy szyszka na maske i konec jazdy, do tego podczas udezenia zaslania sie polowe szyby,,, brawo kierowca jest w ciemnej dupie tylko hamulec wcisnac i krzyczec jak baba
Konto usunięte
2012-05-24, 21:39
miałem napisac że niech teraz wynajdą poduszki powietrzne na asfalcie bo lądujący koles odbijający sie od wolvo nie będzie miał na czym wylądować ! ale tego nie napisze bo własnie sąsiad mi puszcza nute na cały regulator swojego haj -fi nute pt. Eh ZYCIE ZYCIE CO Z TEGO MASZ to chyba jest tego no MISTER DEX także więc PŁASKO to widzę ....
Nie rozumiem czym Volvo się chwali. Citroen C6 posiadał aktywną maskę silnika może nie miał poduszek powietrznych ale zamierzenie jest takie same.
"aktywna maska silnika, urządzenie podnosi maskę na zawiasach w przypadku zderzenia z pieszym i amortyzuje siłę uderzenia, jest tu najważniejszym atutem."
4 na 4 gwiazdek w teście Euro NCAP.
lekkie uderzenie w słupek przy parkowaniu, samochód rozpozna to jako "nogi człowieka" i mamy poduszkę do wymiany.
Konto usunięte
2012-05-24, 21:51
Parchol,
Lekkie uderzenie w słupek przy powyżej 20 km/h to nie jest lekkie uderzenie, może nie jakieś mocne, ale na pewno nie lekkie.
jacekmatys,
Ja Cię proszę! Ty im pomysłów nie podsuwaj. Producent wszystko wyprodukuje, a rząd zarządzi kupienie tego co producent wylobbuje, a My się nie wypłacimy za korzystanie z asfaltu pełnego poduszek powietrznych dla pieszych.
Dziękuję i proszę o zachowanie rozsądnej poufności!
Są skuteczne metody, a nie jakieś poduszki
Gdyby coś takiego wprowadzili to nie byłoby tyle śmiertelnych wypadków. Mniej wypadków to mniej zakupionych nowych samochodzików... i mniej zarobionych pieniędzorków.
Nooo, p🤬lnij dzika za miastem (gdzie oczywiście często są ograniczenia 40-60 km/h, BO TAK I C🤬J) i koneic jazdy bo masz materac na przedniej szybie i ograniczoną widoczność.
Konto usunięte
2012-05-24, 22:42
Dobra skocznia się z tej maski robi jak sie unosi, jak ktoś chce dobry materiał na harda zebrac to niech kupi takie volvo, wysmaruje maskę jakims smalcem i wjeżdża w ludzi, ładnie bedą latali
A tak na serio to przez tych pieszych cały czas jakiś problem, z jaguara zniknął z maski jaguar bo piesi, z innych samochodów na czele z mercedesem też, teraz jeszcze na szybie rozłoży się poduszka, niedługo będzie trzeba się skradać tym samochodem żeby gdzies przejechac. A niech patrza jak łażą, ja siedzę w 1,5 tonowym samochodzie i leci baba która waży 50 ale oczywiście nie zwolni bo wie ze ja zwolnie bo juz nawet nie tyle co o nią chodzi ale nie chce maski klepać. A co jak nie zwolnie? Troche wyobraźni. Tak samo jest zima, na drodze lód i wiadomo, że trzeba zwalniac przed pasami itd ale ludzie mogliby też pomyśleć, że może warto te 10s stracić i wyjść dopiero jak się samochód zatrzyma zupełnie?
CZytam wasze komentaze i rece mi opadaja, moze ze dwie osoby pisza cos z sensem a reszta nazeka na wszystko, mogibyscie mieszkac w sredniowieczu. Ciekawe co by bylo gdyby ktorys z was potracil dziecko i dzieki takiemu systemowi by przezylo, co jesli potracisz i zabijesz? Nie ma takiego cwaniaka co by nie pekl w takich okolicznosciach, co jak ktos z waszych bliskich wpadnie pod auto, to moze uratowac zycie. Mysle ze inzynierowie z volvo dobrze przemysla sprawe zeby jablko czy ptak nie mogly aktywowac systemu. Ogarnijcie sie troche ludzie.
podpis użytkownika
VT700 85'
kerim85 napisał/a:
A tym czasem w 1998 roku pan Lucjan Łągiewka zaprezentował urządzenie, które pochłaniało i rozpraszało energię kinetyczną w tak niesamowity sposób, że po 100 testach,, jego fiat 126p nie miał nawet małej wgnioty.
Człowiek ten został wyśmiany i nazwany oszustem. No i słuch o nim zaginął. Tak samo jaki o wynalazku.
No bo po co montować seryjnie w autach urządzenie, które po zderzeniu ze ściana będzie miało minimalne zniszczenia, jak można człowiekowi, który się autem roz🤬bie sprzedać całkowicie nowe... oczywiście o ile przeżyje.
Smutne i przykre, ale prawda jest taka,że jeździli byśmy bezpiecznymi pojazdami na czyste paliwo, wszystko co elektryczne byłoby zasilane bezprzewodowo, a energię mielibyśmy za free i nieograniczoną... ale pieniądz wszystko niszczy.
na yt jest pare filmikow z panem Lucjanem i tam jak pamietam dokladnie jest powiedziane ze byl z tym u kilku producentow ale przewaznie chcieli go zrobic w c🤬ja i dlatego tego nie ma jeszcze w zadnym z produkowanych modeli