Główna Poczekalnia (10) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Wyobrażenie dziesięciu wymiarów
konto usunięte • 2014-08-31, 22:41
Fajny wykład na temat dziesięciowymiarowej przestrzeni, a właściwie to streszczenie fragmentu książki "Imagining the Tenth Dimensions" autorsta Roba Bryantona. Troszkę uproszczone, ale może pomóc w częściowym zrozumieniu istoty teorii strun. Gimnastyka dla umysłu, polecam zatem oglądać na trzeźwo. A zainteresowanym tematem mogę polecić jeszcze książkę "Hiperprzestrzeń" autorsta Michio Kaku. Jeśli się temat przyjmie, zacytuję parę ciekawszych spostrzeżeń.

EDIT: Proszę moderatora o przeniesienie do działu "Historia i dokument". Nie wiem czemu wrzuciło mi się to do "czarnych filmów"...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-08-31, 22:52
Wrzuciło Ci się do "harda" -.-
Zgłoś
venox 2014-08-31, 22:52
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Trzyzet 2014-08-31, 22:57 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-08-31, 23:54
Bzdury, ale niech się sadole uczą angielskiego..
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-01, 11:18
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-01, 12:15
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-01, 15:03
No przecież jest napisane na końcu, że książka zawiera inne, nieuznawane wytłumaczenie teorii strun.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-01, 15:32 4
Zgłoś
karinata 2014-09-01, 17:06 2
Z tym piątym wymiarem coś może być, bo słyszałam o takiej właśnie dziwnej historii. Była wielka miłość, wspólne wypady, wspólna radość, wspólne życie, słowem: sielanka. Ale gdy okazało się, że ona jest w ciąży, to on właśnie w jakiś magiczny sposób zniknął.

Dawaj więcej, może znajdziemy dziada.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-02, 21:09
2004... Fizyka już była w szkole ?
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-07, 14:37
Wszystkie teorie dotyczące 4 i więcej wymiarowych przestrzeni są jak sama nazwa wskazuje teoriami. Przyjmując różne założenia można otrzymać różne wnioski. Czas nie musi koniecznie być 4 wymiarem. Co ciekawe duża część zasad które powinny znać już gimbusy działa dalej dla większej ilości wymiarów. Można więc przyjąć model czysto matematyczny i już na pierwszym semestrze studiów co najmniej nieco technicznych dowodzić twierdzeń dla nieskończonej ilości wymiarów. I nie dowodzi to ani nie zaprzecza poprawności takiego rozumowania. Więcej takich tematów. Piwko jest
Zgłoś
Trzyzet 2014-09-12, 22:17
~sanctusdiavolos panie kochaniutki, na studia to ja sram bo pracuję i rozkręcam własną firmę
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-13, 8:11 3
Trzyzet napisał/a:

~sanctusdiavolos panie kochaniutki, na studia to ja sram bo pracuję i rozkręcam własną firmę

To pamiętaj żeby jeszcze od czasu do czasu poczytać i pouczyć się czegoś, żeby później nie być zarobasem ze słomą w butach i sianem we łbie.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem