Dzisiaj gadałem z kumplem o ostatnim wypadzie na gokarty i ten wspomniał że niedawno jakaś laska nieźle się uszkodziła, w google znalazłem więcej info. Myślę że materiał ciekawy więc się podzielę.
Cytat:
Prokuratura Rejonowa w Sosnowcu wszczęła postępowanie w związku z wypadkiem na torze kartingowym w tym mieście. W wyjaśnieniu sprawy ma pomóc opinia biegłych z zakresu ruchu drogowego i budownictwa.
Kilka tygodni temu 18-latka, jadąc gokartem, odbiła się od innego pojazdu, który znalazł się na torze i uderzyła w ścianę. Dziewczyna dziś leży w szpitalu. Film z monitoringu po raz pierwszy został wyemitowany na antenie TTV.
(...)
„Dziura w ścianie”
Do wypadku doszło 16 września na torze gokartowym w Sosnowcu. Reporterka TTV dotarła do nagrania z monitoringu, na którym widać, jak dziewczyna wjeżdża w stojący na torze pusty gokart. Następnie odbija się od niego i z ogromną siłą uderza w ścianę z blachy. Gokartem przebił ją i runął z wysokości około pięciu metrów.
- Wsiedliśmy do gokartów i ruszyliśmy. Wjeżdżając na mostek drewniany usłyszałem huk. Dojechaliśmy do mety i zatrzymała nas obsługa. Zobaczyłem przed sobą, że jest dziura w ścianie. I pomyślałem jedno: Sandra - relacjonuje kolega dziewczyny, który był świadkiem zdarzenia.
Nadal w szpitalu
- Ręce i nogi niewładne, poobijana, bez żadnego kontaktu z otoczeniem. Ma połamaną szczękę. Po prześwietleniu okazało się, że ma w drogach oddechowych zęby – powiedziała reporterce TTV mama Sandry, Małgorzata Nazim. Dziewczyna cały czas leży na oddziale intensywnej terapii. Ma rozległe obrażenia.
źródło:
tvn24.pl/katowice,51/eksperci-wyjasnia-przyczyny-wypadku-na-gokarcie,359105.html
Nie będę się silił na oryginalny pocisk, liczę na was.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jej nazwisko to Nazim. Przypadek? Nie sądzę.
konto usunięte
2013-10-02, 12:18
Powiem tak: im szybciej jedziesz tym głupszy jesteś. A im wolniej tym mądrzejszy (nie chodzi tu o wiedzę). Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy.
konto usunięte
2013-10-02, 13:54
Tor był przygotowany prawidłowo, spełniał wszystkie wymogi bezpieczeństwa. Każdy przed jazdą jest szkolony. Więc pretensje może mieć wyłącznie do siebie. Jak nie jest w stanie zapanować nad taką maszyną to po co w ogóle do tego wsiada. Ewidentnie widać że zamiast zwolnić to zapier***a dalej. Jakby sobie wypożyczyła quada i na nim sie przewróciła to pretensje do tego co przygotował tor?? no chyba nie :p
konto usunięte
2013-10-02, 15:43
Sandra w wszystko jasne
To pewnie tylko efekt psychologiczny, ale mam wrażenie że ten Sosnowiec to taki nasz krajowy czarny punkt...
na kazdym zakrecie baza, ale dalej rura ! Bedzie kaleka, ale jedno jest pocieszajace, wiecej za kolko sie pchac nie bedzie
No i na chooj robią aferę? Bo to od dziś wiadomo że kobietom nie daje się prowadzić jakichkolwiek pojazdów? W kuchni by nie wyebała na zakręcie. Howk.
Następczyni Kubicy...
konto usunięte
2013-10-03, 5:53
A kto jej kazał wyjeżdżać za tor....
konto usunięte
2013-10-03, 8:19
Hmm... zawsze wiedziałem że kobieta za kierownicą pojazdu silnikowego zawsze dokona cudu... Nawet i w tym przypadku stwierdzam że moja teoria jest bliska prawdy absolutnej
Prokuratura wszczęła postępowanie? W sensie że przeciw niej, za to że zniszczyła tor, tak?
konto usunięte
2013-10-03, 8:49
Mama Madzi ja popchnela.