👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sooo close to hard :p ale kierowca idiota i szkoda osoby która została potrącona, niech wraca do zdrowia

enjoypoznan napisał/a:
Pieszy nie może sobie wejść na przejście w dowolnym momencie, kiedy mu się to tylko podoba.
Mnie uczyli, że może i że jak widzę człowieka w pobliżu pasów, nawet jak nie mam pewności, czy będzie przechodził, to muszę przynajmniej bardzo zwolnić. "Wtargnięcie" jest wtedy, jak nie ma przejścia dla pieszych. Prawko robiłem za granicą. W Polsce te przepisy nie obowiązują?
Na takich drogach, gdzie występują więcej niż 2 pasy ruchu powinni buduwać światła i tyle.

Koleś chyba z domu dziecka, bo mi zawsze mama powtarzała: Spojrzyj w prawo, w lewo i połowie znowu w prawo

@up Gdzie Ty tam masz wysepkę? o.O Ja tam widzę jedne ciągłe pasy, czyli jeśli policjanci weszli na jezdnię to kierowca, który był sprawcą miał obowiązek się zatrzymać.
Dziadek z Babcią w samochodzie :/ prawie jak kobieta za kierownicą :/

Kierowca 81 lat to już wiele tłumaczy, poza tym pan pieszy w ogóle nie spojrzał czy coś jedzie, zasugerował się chyba pewnym krokiem panów z naprzeciwka. Nie pierwszy raz w tym miejscu taka akcja, polecam link do artykułu na trójmiasto kropka pl więcej info dla zainteresowanych
Ogólnie zauważam u niektórych osobników ludzkich brak instynktu samozachowawczego. Drogą dedukcji, samochód o wadze przekraczającą masę człowieka co najmniej 10 razy, rozpędzony do nawet przepisowej prędkości 50km/h może przy zderzeniu przynieść śmierć człowiekowi. Dlatego wg mnie (pomijając nadmierną prędkość kierującego samochodem) sam jest sobie winien. Widział, że samochody się zatrzymują na innym pasie to czemu nie sprawdził tego na który najpierw wejdzie ? Nie wiem czego rodzice uczą teraz dzieci w okresie wychowania, ale je miałem od dziecka wpajane że patrzymy w lewo, w prawo a potem znów w lewo i przechodzimy jak nie widzimy nadjeżdżającego zagrożenia. Jakby się do tego zastosował to by wypadku nie było.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie