podpis użytkownika
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.mm w szybę - ok, słyszałem o pancernych - zakładamy, że w samolotach mają najtwardsze z możliwych. Jednak co s silnikami?
Silniki też są zasłonięte pancerną szybą. Wszystko ogarnięte ziomeczku!

Hmm w szybę - ok, słyszałem o pancernych - zakładamy, że w samolotach mają najtwardsze z możliwych. Jednak co s silnikami? Co wtedy jak takie małe gówienko wpadnie? Co jak jakieś większe bydle, Orzeł jaki albo co? Widziałem kiedyś mielonkę w turbinie, ale bez wyjaśnień czy już na ziemi czy w locie i bezpiecznie wylądował. Może uwalić samolot wciągnięcie jakiego latającego zwierza?
Jak to co? Serwis

Tak wygladał silnik w A320 jak w nim mewa się zapętała

A czy może uwalić, tak, może. Słynne wodowanie na Hudson było spowodowane właśnie przez ptasią mielonkę z tego co pamiętam. Nie mówiąc już o całej masie awionetek itp.
Swoją drogą, ptak może przebić się przez poszycie samolotu, a niektórym trudno uwierzyć, że drzewo może urwać kawałek skrzydła i wymyślają ładunki wybuchowe… :/
Hmm w szybę - ok, słyszałem o pancernych - zakładamy, że w samolotach mają najtwardsze z możliwych. Jednak co s silnikami? Co wtedy jak takie małe gówienko wpadnie? Co jak jakieś większe bydle, Orzeł jaki albo co? Widziałem kiedyś mielonkę w turbinie, ale bez wyjaśnień czy już na ziemi czy w locie i bezpiecznie wylądował. Może uwalić samolot wciągnięcie jakiego latającego zwierza?
Miałem przyjemność

podpis użytkownika
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.