Wypadek z dn 15.09.2017 g 18.11
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:41
Wygląda jakby odciąg z wysięgu zerwało (albo sworzeń na elemencie odciągu wypadł). Wysięg bez odciągu się złamał w pół co wyraźnie widać w momencie kiedy żuraw leci do tyłu. Resztę dokończyła masa balastów na przeciwwysięgu.
EDIT.
Znalazłem filmik tego samego żurawia z tej samej budowy. Nie powinno być takiego przeskoku między obrotnicą a wysięgami. To jest materiał do prokuratury jak nic.
EDIT.
Znalazłem filmik tego samego żurawia z tej samej budowy. Nie powinno być takiego przeskoku między obrotnicą a wysięgami. To jest materiał do prokuratury jak nic.
Tutaj filmik z innej perspektywy. Według najnowyszch informacji operator zmarł dzisiaj o 4 w nocy. Pokój jego duszy.
facebook.com/operatorzy/videos/566722396785568/
facebook.com/operatorzy/videos/566722396785568/
Acerad napisał/a:
Wygląda jakby odciąg z wysięgu zerwało (albo sworzeń na elemencie odciągu wypadł). Wysięg bez odciągu się złamał w pół co wyraźnie widać w momencie kiedy żuraw leci do tyłu. Resztę dokończyła masa balastów na przeciwwysięgu.
EDIT.
Masz rację, na filmie widać nadmierny luz. Nie wiem, kto jest odpowiedzialny za ustawienie dźwigu, ale pewnie zrzucą na operatora, bo nie żyje. Na obu dostępnych w sieci nagraniach z upadku widać też, że wysięg się złamał przed upadkiem.
Operator dźwigu niestety
Info: dzienniklodzki.pl/na-sygnale/a/przewrocil-sie-zuraw-na-off-piotrkowska...
Info: dzienniklodzki.pl/na-sygnale/a/przewrocil-sie-zuraw-na-off-piotrkowska...
Niech zwalą to na ekipę z Ukariny! Było by ciekawie oglądać zacięte widowisko polityków w mediach...
Jeszcze jedno ujęcie. Spauzujcie film w 6 sekundzie, widać jak chłopak próbuje wydostać się z kabiny.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie