Wczoraj jak pojechałem po tatę, bo czekał 15 h w kolejce żeby wysypać zboże koło Radajewic, jeden facet z kolejki opowiadał że rok temu, jakiś facet miał 2 dzieci po 7-8 lat i zjechał na obiad do domu kombajnem. Dzieciaki w międzyczasie schowały gdzieś w kombajnie, nie wiem dokładnie, czy wlazły gdzieś w młocarnie, czy w wytrząsacze a może w zbiornik. Facet skończył jeść, poszedł młócić. Silnik od bizona jest całkiem głośny, dodatkowo kabina wytłumiała dźwięki same mechanizmy też głośno pracująw więc facet nic nie słyszał. Namłócił pełen zbiornik zaczął wysypywać i połapał się, że coś jest nie halo, jak zauważył, że razem z ziarnem leci krew. Nie muszę chyba mówić że dzieciaki nie przeżyły. Jeszcze gdzieś był przypadek, że dzieciaki wlazły pod osłony kosiarki rotacyjnej, ojciec przyszedł i odpalił ciągnik, a miał od razu załączony wał odbioru mocy (przekaźnik). Z dzieciaków wiele nie zostało.
Podobnie zginął mój kot ;]
Nie było bo materiał własny. Jak się nie podoba to wyj🤬.
Konto usunięte
2013-05-18, 10:56
Bizon morderca nie ma serca
Majowe zboże - szybko dojrzało
Konto usunięte
2013-05-18, 11:12
Mogłes chociaż zdjecie kota wrzucic... Tak na pocieszenie
Konto usunięte
2013-05-18, 11:22
Nie, o tym by trąbili 7 dni na wszystkich tefauenach. Takie teksty to se wsadź w buty. Pokaż mi jak tam wejść? Pokaż mi, że jesteś lepszy od Durczoka. K🤬a, taki prosty tekst a tyle błędów. C🤬j już, że lipą wali po pierwszym (?) zdaniu. Może zajmij się naprawą kombajnów, olej ten internet? Znaczy olej do kombajna, internet tam gdzie plewy...
Na wsiach pełno takich wypadków szkoda, że nie udokumentowane ;p
Konto usunięte
2013-05-18, 11:36
Pamiętam pamiętam stałem w nim w kolejce ja akurat stałem 3 dni ale twojemu tacie się upiekło bo tylko 15 godzin czekał, no no ,
wspominał otym częstochowskim autokarze, który przejeżdzał pełen ludzi ?
Konto usunięte
2013-05-18, 11:41
Majowe zboże - szybko dojrzało
Niektórzy magazynują. BTW
zaczęli się bawić w chowanego
a skończyli na puzzlach
Puenta z tym kotem wspaniała
Mój sąsiad miał podobną sytuacje rok temu,chłopak 10 lat jechał ciągnikiem z przyczepą,wiadomo ursus c-330,kabiny brak,rozpędził ciągnik zbyt bardzo na polnych dziurawych drogach i po wjechaniu we wiekszą dziure go "wyrzuciło" z ciągnika,przejechały go dwie przyczepiy a ciągnik zatrzymał sie na drzewie,przyleciał helikopter i naszczęscie gówniarz przeżył.
Konto usunięte
2013-05-18, 12:01
Farm k🤬a legend i nie zmyślajcie bo każda z tych maszyn ma zabezpieczenia od dawien dawna...
sam mieszkam na wsi i w czasach jak kombajnów nie było (może i były ale w PGRach) i wszystko jechało się kosą to nie jeden kot łapki potracił - część kotów przeżywała. Później kuśtykało takie po podwórku. Miło wspominam tamte czasy!
Konto usunięte
2013-05-18, 15:13
pics or it didn't happen!
Kota szkoda.
podpis użytkownika
Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców
u tych wsioków te historie to już się powielają może jest taki wypadek 1 na 3 lata ale nie k🤬a hurtowo a że jakiegoś Mariana po piwie fantazja poniesie i opowie innym Cześkom taką bujdę to po wsi się rozchodzi szybciej niż łączem kosmicznym. Swoją drogą robią tyle tych bachorów że pewnie im nawet nie szkoda w końcu ktoś musi kupować i klepać golfy II