Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wypadki w Rolnictwie
Konto usunięte • 2013-05-18, 10:44
Wczoraj jak pojechałem po tatę, bo czekał 15 h w kolejce żeby wysypać zboże koło Radajewic, jeden facet z kolejki opowiadał że rok temu, jakiś facet miał 2 dzieci po 7-8 lat i zjechał na obiad do domu kombajnem. Dzieciaki w międzyczasie schowały gdzieś w kombajnie, nie wiem dokładnie, czy wlazły gdzieś w młocarnie, czy w wytrząsacze a może w zbiornik. Facet skończył jeść, poszedł młócić. Silnik od bizona jest całkiem głośny, dodatkowo kabina wytłumiała dźwięki same mechanizmy też głośno pracująw więc facet nic nie słyszał. Namłócił pełen zbiornik zaczął wysypywać i połapał się, że coś jest nie halo, jak zauważył, że razem z ziarnem leci krew. Nie muszę chyba mówić że dzieciaki nie przeżyły. Jeszcze gdzieś był przypadek, że dzieciaki wlazły pod osłony kosiarki rotacyjnej, ojciec przyszedł i odpalił ciągnik, a miał od razu załączony wał odbioru mocy (przekaźnik). Z dzieciaków wiele nie zostało.

Podobnie zginął mój kot ;]

Nie było bo materiał własny. Jak się nie podoba to wyj🤬.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 10:56 55
Bizon morderca nie ma serca
Zgłoś
lis1122 2013-05-18, 11:10 17
Majowe zboże - szybko dojrzało
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 11:12 2
Mogłes chociaż zdjecie kota wrzucic... Tak na pocieszenie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 11:22 5
Nie, o tym by trąbili 7 dni na wszystkich tefauenach. Takie teksty to se wsadź w buty. Pokaż mi jak tam wejść? Pokaż mi, że jesteś lepszy od Durczoka. K🤬a, taki prosty tekst a tyle błędów. C🤬j już, że lipą wali po pierwszym (?) zdaniu. Może zajmij się naprawą kombajnów, olej ten internet? Znaczy olej do kombajna, internet tam gdzie plewy...
Zgłoś
Nellum 2013-05-18, 11:35
Na wsiach pełno takich wypadków szkoda, że nie udokumentowane ;p
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 11:36 3
Pamiętam pamiętam stałem w nim w kolejce ja akurat stałem 3 dni ale twojemu tacie się upiekło bo tylko 15 godzin czekał, no no ,

wspominał otym częstochowskim autokarze, który przejeżdzał pełen ludzi ?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 11:41 2
Majowe zboże - szybko dojrzało

Niektórzy magazynują. BTW
zaczęli się bawić w chowanego
a skończyli na puzzlach

Zgłoś
Sapthor 2013-05-18, 11:47
Puenta z tym kotem wspaniała
Zgłoś
FrasQs 2013-05-18, 11:54
Mój sąsiad miał podobną sytuacje rok temu,chłopak 10 lat jechał ciągnikiem z przyczepą,wiadomo ursus c-330,kabiny brak,rozpędził ciągnik zbyt bardzo na polnych dziurawych drogach i po wjechaniu we wiekszą dziure go "wyrzuciło" z ciągnika,przejechały go dwie przyczepiy a ciągnik zatrzymał sie na drzewie,przyleciał helikopter i naszczęscie gówniarz przeżył.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 12:01 2
Farm k🤬a legend i nie zmyślajcie bo każda z tych maszyn ma zabezpieczenia od dawien dawna...
Zgłoś
norbi7631 2013-05-18, 12:51 1
sam mieszkam na wsi i w czasach jak kombajnów nie było (może i były ale w PGRach) i wszystko jechało się kosą to nie jeden kot łapki potracił - część kotów przeżywała. Później kuśtykało takie po podwórku. Miło wspominam tamte czasy!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-18, 15:13
pics or it didn't happen!
Zgłoś
Radysh 2013-05-18, 16:05 11
Kota szkoda.

podpis użytkownika

Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców
Zgłoś
Inoquez 2013-05-18, 17:25
u tych wsioków te historie to już się powielają może jest taki wypadek 1 na 3 lata ale nie k🤬a hurtowo a że jakiegoś Mariana po piwie fantazja poniesie i opowie innym Cześkom taką bujdę to po wsi się rozchodzi szybciej niż łączem kosmicznym. Swoją drogą robią tyle tych bachorów że pewnie im nawet nie szkoda w końcu ktoś musi kupować i klepać golfy II
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie