Główna Poczekalnia (6) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kriski 2024-12-08, 13:04 2
CzerstWybut napisał/a:

Jak myślisz że bez odstrzału kontrolnego wilk ci nie podejdzie pod wsie i miasta to jeszcze sie mozesz zdziwić. Myślisz też że populacja dzików kiedyś była zerowa że ich nie widywałeś w mieście?
Porównywanie życia w morzu do życia na lądzie to zapisz sie na taką dyskusje w szkole podstawowej bo mi sie nie chce tego rozwijać.

Pamiętam jak za schyłkowej komuny w osiemdziesiątym bodajże piątym po naszym osiedlu biegały dziki, do lasu jakiś 10km
Lisy to i wieczorem można było spotkać, bo nad Odrą miały dobre warunki siedliskowe.
Co do reszty, stwierdzam fakty i robię sobie jaja z fretek.

CzerstWybut napisał/a:

Jak myślisz że bez odstrzału kontrolnego wilk ci nie podejdzie pod wsie i miasta to jeszcze sie mozesz zdziwić. Myślisz też że populacja dzików kiedyś była zerowa że ich nie widywałeś w mieście?
Porównywanie życia w morzu do życia na lądzie to zapisz sie na taką dyskusje w szkole podstawowej bo mi sie nie chce tego rozwijać.

Rozumiem, ograniczenia wiedzy. A patrząc na Twoje w pisaniu niezdecydowanie, nie dziwi mnie to.
Zgłoś
lysymisio6969 2024-12-08, 13:16 3
Bestia_z_cricolandu napisał/a:

Zajebiście wstrzeliłaś się w temat z tym komentarzem.

akurat w punkt trafia..

rolnik zainwestował sporo pieniędzy, czasu i pracy w hodowlę tych byczków, straty min. jakieś 10 tyś. może ale to może przy dobrych wiatrach dostanie 1500 o ile likwidatorzy szkody nie powiedzą, że nie upilnował swoich byczków.
może być tak, że te straty od wilków spowodują, że facet nie będzie miał za co kupić następnych byczków do hodowli.. taki kamyczek co lawinę porusza.. efekt może być nieoczekiwany łącznie z tym, że życie dla tego rolnika straci sens..

w tym kontekście, życie wilków jest więcej warte niż życie człowieka..
Zgłoś
konto usunięte 2024-12-08, 13:19 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
T0B1 2024-12-08, 13:31 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
lysymisio6969 2024-12-08, 13:36 5
Zgłoś
metyoo 2024-12-08, 13:41 2
Quassar napisał/a:

Jaką moją miarą co ty pier.. za farmazony to nie ja gonie z bronią po lesie i strzelam do innych ludzi.
Czy też strzelanie do anten w lesie dla zabawy.

to teraz sobie przeczytaj ilu w polsce mamy myśliwych, podziel przez liczbę tych wypadków, a potem sprawdź do ilu wypadków dochodzi w różnych dziedzinach, czy to w pracy, czy chociażby pracach w polu, na poligonach wojskowych, na drogach itd.
na podstawie kilku wypadków dałeś sobie wmówić jakieś śmieci i bezrefleksyjnie je powielasz!

[ Dodano 2024-12-08, 13:51 ]
CzerstWybut napisał/a:

wiesz, że wilk to zwierzę stadne i atakuje w grupie? im wataha liczniejsza, tym są pewniejsze siebie. więc tak, odstrzał kontrolowany coś zmieni!
Zgłoś
pazuzu 2024-12-08, 13:53
Zgłoś
Pfciuki 2024-12-08, 13:58 9
Zgłoś
Tomix666 2024-12-08, 14:02 2
Zgłoś
420710247365 2024-12-08, 14:14 4
Zgłoś
T0B1 2024-12-08, 14:54
lysymisio6969 napisał/a:

gdzie ty na tym filmie widzisz myśliwych?? kolejny manipulator.. hahtfuuu

A pisałem, że to myśliwi? Napisałem, że myśliwi to często januszerstwo jak na filmiku (chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby nimi byli) - ten zabieg językowy to porównanie.

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
baronturbina 2024-12-08, 15:02 1
Dżepetto napisał/a:

Wsioki niech się za robotę wezmą

Nie tam zebym wsiokow bronił. Jak by nie oni to byś nie miał co żreć w sumie. Więc jakaś tam robotę wykonują wbrew twojej teorii.
Zgłoś
weźsięogarnij 2024-12-08, 15:55
Zgłoś
Adiczek 2024-12-08, 16:11 2
Ale jesteście wszyscy zmanipulowani i tępi i pozbawieni własnego zdania
Zgłoś
wuskai 2024-12-08, 16:17 1
@Pfciuki: Te twoje informacje z 2022r. o atakach wilków na zwierzęta
hodowlane są zupełnie bez sensu. W takich wyliczeniach powinno się brać pod uwagę tylko obszary w których występują wilki a nie całą Polskę. I podawać wynik procentowy ile zwierząt zostało zabite przez wilki na danym terenie do ilości zwierząt hodowanych na nim.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem